Валентин Радев: 5 пъти по-малко са задържаните мигранти на границата с Турция (видео)

  • 06 октомври 2017 11:30

  • 1735
  • 2
Валентин Радев: 5 пъти по-малко са задържаните мигранти на границата с Турция (видео)
© Novini.bg

5 пъти по-малко са задържаните мигранти на границата с Турция за 2017 година в сравнение с миналата година.

Това заяви от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Изграждането на съоръжението по българо-турската граница има силно изразен възпиращ ефект при мигрантския натиск, което е довело до намаляване и на разходите за границата - например за охрана.

„Продължава миграционният натиск да е най-голям на българо-турската граница. Задържаните вече са близо 5 пъти-по малко“, коментира министърът.

Предстои по завършването на цялостното съоръжение да се поставят допълнителни системи за охрана като камери, радари и други.

На мястото вече има 2 интегрирани информационни наблюдателни системи - от „Капитан Андреево“ до Лесово, както и от Лесово до Резовска река.

От кулоарите на парламента пред журналисти министър Радев обясни, че има големи надежди относно Бюджет 2018 за повереното му ведомство.

„Ще има увеличение, но към този момент не можем да кажем какъв ще бъде процентът. Ще говорим с вицепремиера Симеонов и финансовия министър. Също така сме в диалог със синдикатите и всички заинтересовани, за да разпределим средствата правилно, а не на калпак“, коментира той.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1735 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
лъже

2017.10.06 | 18:45

2
като седераски гробарин.
правилно изказване

2017.10.06 | 18:45

1
\"задържаните\" са 5 пъти по малко, значи 5 пъти повече са преминали без проблем :Д

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини