Румен Радев призова полския бизнес да инвестира в България

  • 05 октомври 2017 21:40

  • 1784
  • 5
Румен Радев призова полския бизнес да инвестира в България
© Пресцентър Президентство

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който е на официално посещение в Полша, призова представители на полския бизнес да инвестират в България и да се кооперират с българския бизнес.

Радев каза това в приветствието си към участниците в полско-български икономически форум, който откриха заедно с полския президент Анджей Дуда, и в който се включиха повече от 55 български и 170 полски фирми, съобщиха от прессекретариата на президента.

В рамките на форума има вече подписани 6 договора на стойност над 35 млн. евро, посочи държавният глава, който е убеден, че това е поредната успешна стъпка в двустранното сътрудничество.

България през последните години има стабилно икономическо развитие, икономически ръст от над 3,5 процента, стабилни макропоказатели, нисък дефицит, устойчива валута, но не само това - България има предимства на своето стратегическо положение. От територията на България има бърз и лесен достъп не само към европейските пазари, но и към пазарите на Близкия изток, Азия и Африка, посочи президентът Радев, откроявайки предимствата за инвестиции в страната.

В България имаме и продължават да се изграждат индустриални зони, технологични паркове, отбеляза президентът, който посочи също, че в страната продължават реформите в образованието, има наличие на квалифицирана работна ръка и предпоставки за съвместни успехи във високите технологии. По думите на Радев българското правителство води активна политика и за намаляване на административната тежест върху бизнеса.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се обърна и към представителите на българския бизнес, като ги призова да се възползват не просто от възможности за инвестиции от страна на Полша, а и от близостта до икономическия модел на Полша и водещото й място в редица сектори.

Истински бизнес се прави там, където има интереси, но още по-ефективен бизнес се прави там, където има доверие, заяви президентът и добави, че между българския и полския народ има исторически установено доверие, което трябва да се използва.

Искам по този начин, благодарение на такива събития като този форум, да имате възможност взаимно да се опознаете, да развивате мрежата на контактите, а също така се надявам да създадете дългосрочно сътрудничество, заяви полският президент Анджей Дуда.

Икономическото положение на Полша и на България открива пред нас широки хоризонти и създава огромни инвестиционни възможности, посочи Дуда, който изтъкна икономическото развитие както на Полша, така и на България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1784 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.10.12 | 18:30

5
радев се оригва на турска сперма

2017.10.12 | 18:30

4
ЗАЩО НЕ НАПРАВИ РЕКЛАМА НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС БЕ ПРОДАЖНО ЛАЙНО, САМО ЧУЖДОТО ИСКАШ ЗАРАДИ КОМИСИОННИТЕ

2017.10.12 | 18:30

3
кремъл не ни оставя повече от век....

2017.10.12 | 18:30

2
Голям срам и унижение пред Европа с този , Господи .
Kik

2017.10.12 | 18:30

1
Призоваваме целия свят да инвестира в БГ и никой пак не иска. Въпреки че заплатите са най-ниски в света.... Къде е грешката кой да ми каже? Никой не може да обясни защо е така??? Сигурно някоя умна българска кратуна може да ибясни. Нали сме най-великата нация????

Добави коментар

Водещи новини