Проф. Константинов: Борисов и Радев да седнат и да се разберат. България има нужда от единство

  • 04 октомври 2017 07:47

  • 4503
  • 5
Проф. Константинов: Борисов и Радев да седнат и да се разберат. България има нужда от единство
©

Международното право в момента е повече от абсурдно. Първият принцип там гласи, че има нерушимост на границите. Вторият гласи, че всеки има право на самоопределяне. Това е все едно в един Наказателен кодекс първата точка да гласи: убийството е наказуемо, а втората да гласи: всеки има право да убива. В Испания имаме конфликт между Кастилия и Каталуния. Докато не се оправи международното право, ще виждаме подобни противоречия.

Това каза пред камерата на БТВ проф. Михаил Константинов. "Ставащото в Каталуния първоначално ми се видя доста глупаво, но всичко си има обяснение. Ако Мадрид беше оставил референдума да протече спокойно и нормално, най-вероятно щяха да спечелят привържениците на оставането в Испания, те са малко повече, но те си останаха вкъщи и въобще не излязоха да гласуват. Ако те бяха излезли да гласуват обаче, референдумът щеше да бъде легитимиран. От това веднага щеше да се възползва страната на Баските и да се отдели, защото там положението е много по-различно. Със сигурност Шотландия ще се отдели до 2-3 години от Великобритания. Няма какво да се лъжем. Причината за това е Брекзит. Не трябва да забравяме и Корсика. Белгия също е много хлабава държава", прогнозира професорът.

Той не пропусна да коментира и горещата вътрешнополитическа тема относно споровете и воденето на битка между ГЕРБ и президента Румен Радев. "В страната има двама силни мъже. Не е нужно да им споменавам имената. Те трябва да седнат и да се разберат. Не трябва да пускат вторите си отбори да се ритат по кокалчетата. България има нужда от единство", категоричен беше Константинов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4503 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
русофил - парцал

2017.10.05 | 00:53

4
ама как да се разберат един патриот и Пpeмиеp и един руски агент

2017.10.05 | 00:54

5
Би ли споделил, кой кой е?

2017.10.05 | 00:53

3
МИШКА КОНСТАНТИНОВ ДА СИ СМЕНИ ЧЕРВЕНИТЕ ПАМПЕРСИ ЧЕ МЕРИШЕ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ПОСРАНО

2017.10.05 | 00:53

2
Социалисическия говорител се познава по това че е дърт, прост и няма една своя мисъл в главата си

2017.10.05 | 00:53

1
НАРОДА ИСКА ЗАБРАНА НА ЧЕРВЕНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НЕ РАЗБИРАТЕЛСТВО С ТЯХ

Добави коментар

Водещи новини