Павлова: Утре е първият голям дебат за приоритетите на европредседателството ни

  • 20 септември 2017 09:13

  • 1437
  • 1
Павлова: Утре е първият голям дебат за приоритетите на европредседателството ни
©

Утре ще е първият голям дебат на всички основни приоритети на българското председателство на ЕС. Темите ще са Западните Балкани, за бъдещето на Европа през бъдещия бюджет и темите свързани с икономическия растеж. Следващият дебат е на 23 октомври с всички неправителствени организации.

Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на Европредседателството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена. "Всеки ресорен министър има ангажимент да представи конкретните приоритети. Няколко заседания се предвиждат във формат отбрана и сигурност. Ще посетят и базата ни в Пловдив. Широк спектър от срещи. Първата започва още през 26-27 октомври. София ще е домакин на "Европейски съюз - Западни Балкани", правосъдие на ниво министри от тези държави", каза още тя и допълни, че вече е имало и инспекция дали условията ни отговарят на минималните изисквания.

"Имахме и инспекция от органите на Съвета и Европейската комисия за това дали самите условия, които сме предоставили отговарят на мнималните европейски, тъй като те са много стриктни. Трябва да представим странната си такава, каквато не я познават в чужбина. Целта е първо да представим България такава, каквато не е позната. През 2018 г. е европейска година на културното наследство и ще бъде открита тук на 4 януари при откриването на българското председателство. Другият начин е чрез представяне на българските вина, храни и продукция", разкри още Павлова и открои, че в следващите седмици ще се подпишат поредица споразумения с винопроизводители.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1437 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АМАН ОТ ТЕРОРИСТИ НА ВЛАСТ

2017.09.27 | 09:23

1
ТАЗИ ЖЕНА УВРЕДИ ТЕЖКО МИЛИОНИ ВОДАЧИ НА МПС С НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ТЕЖКО ТЕРОРИСТИЧНИ ОРЪЖИЯ ХОЛОГРАМНИ ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ МАСКИРАНИ КАТО ВИНЕТКИ И ОЩЕ Е НА СВОБОДА АМАН ХАРЧИ СТОТИЦИ МИЛИОНИ ОГРАБЕНИ ОТ НАРОДА САМО ЗА НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ЦЕЛИ

Добави коментар

Водещи новини