Захариева: България ще продължи да подкрепя Грузия в нейния европейски и евроатлантически път

  • 11 септември 2017 15:20

  • 1882
  • 4
Захариева: България ще продължи да подкрепя Грузия в нейния европейски и евроатлантически път
© МВнР

„България винаги е подкрепяла Грузия в европейския й път и ще продължим да го правим. Приоритет на настоящето Трио, председателстващо Съвета на ЕС, е европейската перспектива на страните от Западните Балкани и Източното партньорство. Това е основен външнополитически приоритет и за българското правителство, не само за предстоящото ни ротационно председателство“.

Това заяви заместник - министър председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на пред грузинския държавен министър по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция Виктор Долидзе, когото тя прие в София, съобщиха от пресцентъра на МВнР. Единственият начин страните от региона на Западните Балкани и държавите от Източното партньорство да се развиват стабилно и демократично и да вървят напред е европейското им бъдеще. За гражданите на страните-кандидатки е важно даването на политическо послание, че усилията за реформи, които правителствата им полагат са оценени. Особено важно е това за младите хора, за да видят една ясна перспектива и да разберат смисъла на трудните реформи, подчерта още вицепремиерът Захариева. „Мисля, че в ЕС има разбиране за това“, допълни тя.

„Ние ще направим каквото можем, но вие трябва да направите това, което зависи от вас и да продължите с реформите“. Понякога тези реформи не са много популярни, но са ключови за постигането на целите, които сте си поставили, каза Захариева. Тя поздрави министър Долидзе за усилията, които правителството на Грузия полага в областта на конституционната, съдебната и административната реформа.

Министър Долидзе оцени високо подкрепата от страна на България и благодари за положителната оценка за усилията на страната му за реформи. В рамките на срещата си българският вицепремиер и грузинският държавен министър обсъдиха двустранните отношения, енергийната и инфраструктурна свързаност, сигурността в региона на Черно море. От българска страна бе потвърдена и подкрепата за бъдещо членство на Грузия в НАТО.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1882 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бачо Киро

2017.09.21 | 20:42

4
А гризане вратовръзки имало ли е?

2017.09.12 | 21:08

2
ТОВА С ПОДКРЕПЯНЕТО НА ЯЙЦАТА НА ТАЯ ИЛИ ДРУГА ДЪРЖАВА СЕ ПРЕВЪРНА ОТ КЛИШЕ В НЯКАКВА БАНАЛНОСТ..КРЕПИ СЕ ТИЙ ,КОЕТО ПАДА ..НАПРИМЕР ХУ.Я В ГЪЗА НА ПЕДАЛА ..ИЛИ ТАЯ ГРОЗНИЦА ДА КРЕПИ НА ШИШКОТО ..САЛАМА...

2017.09.12 | 21:08

3
Ако не те броя за тъпанар, можеш да минеш за псевдо-поет.
РЕАЛИСТ+

2017.09.12 | 21:08

1
ДАЛИ ЩЕ СЕ НАУЧИ ЗАХАРИЕВА КАК ДА СЕ ОБЛИЧА СЪГЛАСНО ПРОТОКОЛА

Добави коментар

Водещи новини