Борисов иска 5% съфинансиране по европроекти

  • 18 януари 2012 11:02

  • 1443
  • 3
Борисов иска 5% съфинансиране по европроекти
©

Пет процента съфинансиране на проектите, които се изпълняват по европейските фондове, не само за най-слабите държави, а и за държавите - отличници ще поиска премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г от германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се на срещата днес.

Борисов потвърди това на срещата с ръководството на Източния комитет на германската икономика. Премиерът Борисов се обърна към водещите германски икономисти с думите - какво да отговоря на опозицията, когато ме питат защо трябва да сме финансово дисциплинирани. България е една от трите държави в Евросъюза с най-добра финансова дисциплина.

Въпреки това излиза, че е по-добре да имаш висок външен дълг и висок бюджетен дефицит, защото по този начин те подпомагат. Държавите, които не са финансово дисциплинирани, са облагодетелствани с по пет процента съфинансиране, такива като България, които спазват всички критерии, трябва да съфинансират с 20% европейските проекти - посочи Борисов и попита: Много ми е интересен вашият коментар.

Изпадам в неловко положение пред моята опозиция. С нищо не ни стимулирате. Ние не искаме допълнително пари, а само това, което се дава на най-затруднените държави, да се даде и на най-дисциплинираните. Излиза, че е по-добре да си популист, да вдигаш дълг и дефицит, вместо - да си спазваме всички критерии - посочи Борисов. При пет процента съфинансиране, в България биха се освободили около 500 милиона лева, които да се пренасочат към други важни сфери.

Пред германските бизнесмени бяха засегнати още темите за зелената енергия, за инвестициите, за електронното правителство.

Последвайте канала на

1443 3

Коментари 3

Добави коментар

2012.01.18 | 23:35

3
Bravo batence bog da te blagoslovi pi4 jelezen si i si super pi4
Ivan

2012.01.18 | 23:35

2
Az samo znam che me izlaga
??????/

2012.01.18 | 23:35

1
bravo pokagi na Sego kak se pravi 4e toi znae samo da krade izgubihme sumati pari ot evropa zaradi nego

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини