СДС няма да подкрепи промените в Закона за горите

  • 17 януари 2012 14:35

  • 633
  • 0
СДС няма да подкрепи промените в Закона за горите
©

СДС не може да подкрепи поправките в Закона за горите, даващи възможност да се извършва строителство в горски терени, без да бъде променено предназначението им. Това каза на пресконференция членът на Националния изпълнителен съвет на СДС Борис Марков.

Не можем да допуснем застрояването, което се случи по Черноморието, да се прехвърли и в планината, каза Марков. Той посочи, че приемат аргументите на природозащитните организации. Смятаме, че поправката в закона е лобистка и обслужва интересите на собствениците на скикурортите, добави Марков.

В отговор на репортерски въпрос лидерът на СДС Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на каза, че с шистовия газ не трябва да се бърза. България не трябва да бъде поле на експерименти, добави той. Димитров представи предложения на партията за решаване на проблемите с високите банкови такси, които се начисляват в страната ни за услуги, предоставяни от държавата и от общините. Според изчисления на сините общият обем на таксите, събирани от банките на годишна база, е над 800 000 000 лв. за 2011-а.

От СДС настояват да се премахне и да се забрани образуването на специална категория такси на банките за преводи към разпоредители с бюджетни средства. Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на посочи, че таксите по обслужване на бюджетните организации трябва да бъдат с размер на обичайните за банката такси. От Съюза искат на всички каси, където се обслужват граждани, получаващи услуги от държавата, да се инсталират устройства за заплащане чрез банкови карти. Третото предложение на СДС е да се обединят услуги, които се използват заедно, и да се даде възможност за заплащането им с един превод.

Димитров посочи, че възнамеряват да сезират Комисията за защита на конкуренцията, защото част от таксите, събирани от банките, според тях са дискриминационни. По думите му такива са специалните банкови такси за преводи към разпоредители с бюджетни средства.

Последвайте канала на

БТА
633 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини