Кметът на Плевен е победител в конкурса "Кмет на месеца" за юли

  • 02 август 2017 14:22

  • 1131
  • 2
Кметът на Плевен е победител в конкурса "Кмет на месеца" за юли
©

Кметът на община Плевен Георг Спартански е победител в конкурса "Кмет на месеца" за юли на тема "Духът на Левски", организиран от портала на българските общини, съобщиха от общината.

През юли читателите са имали възможност да гласуват според това доколко общината запазва духа на националния герой Васил Левски по повод 180-годишнината от рождението му.

В категорията Голяма община - с население над 50 000 души, са се състезавали Перник, Хасково, Плевен, Карлово и Благоевград. Първи в класацията е кметът на Плевен Георг Спартански, получил 39.74 на сто от гласовете.

Плевен отбеляза тържествено 180-годишнината от рождението на Левски с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола и с цветя пред мемориалния знак, където Левски е основал първия в България революционен комитет за Освобождението на страната. По повод честванията рекорден брой участници - 264, се включиха в 23-ия Национален поход "По стъпките на Апостола" Плевен-Карлово. Общината подпомага тази инициатива от 2001 г. и е постоянен партньор на организаторите.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1131 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДРУГАРЯ

2017.08.03 | 18:02

2
КРЕМЪЛ Е НАШЕТО СЛЪНЦЕ,КРЕМЪЛ Е НАШИЯ БРАТ. БЪЛГАРСКО НЯМАМЕ ЗРЪНЦЕ,ВСИЧКИ СМЕ КРЕМЪЛСКА СМРАД... БАЙО ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ТИ И ОНАЯ ЛУДЕТИНА БОТЙОВА,СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ В БУЛГАРСКО.АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОИТЕ ДВЕТЕ КУНКИ,ЩЕ ВИ ОТРЕЖА ЧЕПКИТЕ...КОЙТО Н
ДЕМОКРАТ

2017.08.03 | 05:34

1
Хей другарю ти какво решил си с поста, с тези изродски лъжи. Път ще се проправя демократе тука, път към атлантически низини....

Добави коментар

Водещи новини