Сметната палата ще проверява разходването на средствата в НДК

  • 24 юли 2017 18:33

  • 1884
  • 2
Сметната палата ще проверява разходването на средствата в НДК
© Булфото

Временната анкетна комисия, която установява как са разходвани средствата в НДК, реши изпратеното писмо от Мирослав Боршош да не бъде част от доклада за дейността на НДК, предаде репортер на Novini.bg.

Днес Боршош трябваше да се яви пред комисията, но той изпрати писмо, в което излага данни и факти по време на неготово управление, както и писмен и мотиви, с които обяснява своето неявяване. Единодушно 19-те депутата решиха да не уважат доклада му.

Също така членовете на комисията решиха да проведат още едно заседание на 25 юли, след което да излязат с доклад. Предложено беше Сметната палата да извърши одит за целесъобразното разходване на средствата за ремонта на НДК.

В писмото си Боршош посочва, че не вярва в безпристрастността на членовете на комисията. Според него изслушването му по казуса би могло да се използва за други цели, а не за изясняване на истината. "При предявяването на обвиненията от следствието не ми бяха представени никакви доказателства, а още по-малко докладът на ДАНС, чиято проверка предизвика бивш служител на НДК, уличен по надлежен ред в престъпление по служба, превишаване на права с цел набавяне на материална облага за себе си", казва още Боршош.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1884 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.07.30 | 14:12

2
Разходвано е както СДС си знае, какво има да проверяват.
Б.Б.

2017.07.30 | 14:12

1
16 милиарда са малко! Ще ми отпуснат ли още 20, за да си оправя живота?

Добави коментар

Водещи новини