ГЕРБ: Новият Закон за предучилищното и училищното образование носи промяна

  • 21 юли 2017 11:14

  • 1971
  • 0
ГЕРБ: Новият Закон за предучилищното и училищното образование носи промяна
©

Не гледаме Закона за предучилищното и училищното образование на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, а закон от 1911 г. Философията на приетия закон носи нещо различно, носи промяна. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Снежана Дукова по време на дебатите по промените в Закона за училищното и предучилищното образование.

„Този закон няма норма, на която да отговаря юридически и да кореспондира с нормите, които са в българското законодателство“, посочи Дукова.

По думите ѝ законът от 1911 г. е имал един куп проблеми и е носел несправедливи упреци и дефекти за системата на българското образование.

Припомняме, че реформата в образованието е сред основните ангажименти на управленската програма на правителството. Първият законопроект, който е предложен от народни представители от „БСП за България” предвижда минимални прагове за трудовите възнаграждения на учените и преподавателите, обвързани с минималната работна заплата за страната. Другият е предложен от ГЕРБ и „Обединени патриоти”, а текстовете му предвиждат създаването на национална общовалидна рамка за участие в процедурите за придобиване на научни степени и заемане на академични длъжности, като за всяко професионално направление се въвеждат минимални национални изисквания.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1971 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини