За година и половина КАТ не са събрали около 66 млн. от глоби

  • 20 юли 2017 12:50

  • 3596
  • 0
За година и половина КАТ не са събрали около 66 млн. от глоби
© Булфото (архив)

Депутатите от парламентарната група на "Воля" организираха дискусия относно проблема със събираемостта на глобите, наложени на шофьорите при пътни нарушения.

Боряна Георгиева обясни, че само от миналата година до този момент има 66 милиона несъбрани глоби. По думите й това показва, че няма добра събираемост. „Трябва да си поставим за цел да направим такива промени, че да може да има по-ефективно събиране на глобите“, обясни тя, предаде репортер на Novini.bg.

От "Воля" предлагат във всяка полицейска кола, която има камера, да бъде инсталиран и ПОС-терминал. С тези устройства глобеният може веднага да плати глобата си, а това ще намали и административната тежест, смятат от „Воля“.

Георгиева обясни още, че вместо да спрем войната по пътищата, управляващите я засилват. „Нарушителите знаят, че няма да заплатят санкциите си и остават безнаказани. Ние от парламента трябва да изготвим такива промени, че да не връщаме полицаите в храстите, а да създадем такъв ред, че да престанат хората да се избиват по пътищата на България“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3596 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини