След година депутатите ще могат да заседават в новата пленарна зала (снимки)

  • 11 юли 2017 15:19

  • 10054
  • 3
След година депутатите ще могат да заседават в новата пленарна зала (снимки)
© Булфото

Депутатите ще могат да заседават в новата пленарна зала от септември 2018 година. Днес за първи път журналисти бяха допуснати до сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" 1 /бившия партиен дом/ в частта, където тече преустройството на зала "Света София" в пленарна зала. Сградата на бившия партиен дом сега се използва за заседания на парламентарните комисии и кабинети на народните представители, а пленарните заседание се провеждат в сградата на пл. "Народно събрание" 2.

Ремонтът на зала "Св. София" е започнал през октомври 2016 г. и трябва да приключи до август 2018 г. В новата зала ще има 270 места за народни представители. Симетрично от двете страни на президиума ще бъдат разположени официални ложи за патриарха на БПЦ, за президента и вицепрезидента на страната, както и ложи за официални гости /синдикати, неправителствени организации и местна власт/, чуждестранни гости и представители на дипломатически корпус и журналисти.

Покривът на залата ще е стъклен с достатъчна степен на шумоизолираност, удароустойчивост, здравина и светлопропускливост. Целта е да осигури максимално естествено осветление и комфорт през целия работен ден.

Във вътрешния двор на сградата се изгражда самостоятелна пристройка, която ще осигурява пряк достъп до етажите към пленарната зала. Осигурен е достъп на хора с увреждания до всички основни етажи на целия комплекс. Достъпът на депутати, представители на средствата за масови комуникации, дипломати и официални гости и лица ще става чрез нови подходи и турникети.

Към настоящия момент в зала "Св. София" е демонтирана съществуващата подова конструкция и е изградена нова от метални греди и колони. Върху нея са оформени нови редове с ширина 160 см, а работните места за народните представители са с фронт 90 см.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10054 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Браво Браво

2017.07.19 | 11:34

3
И за това ли ще цоцате бедния оглупял български народ ? Понеже са много работливи и честни ...
Анти

2017.07.19 | 11:34

2
Предлагам седем милиона депутати да изберем на следващите избори. Тогава безработицата ще бъде сведена до нула, а заплатите на всички ще скочат на д 3, 500 лева.

2017.07.12 | 07:35

1
Супер

Добави коментар

Водещи новини