Борисов: Върнаха двама мигранти в България, единият избяга (видео)

  • 07 юли 2017 11:38

  • 15957
  • 20
Борисов: Върнаха двама мигранти в България, единият избяга (видео)
© parliament.bg

България ще бъде председател на Европейския съюз в изключително важен момент. Европа е на кръстопът – предстоят решения за това накъде ще се развива Съюзът, каза по време на парламентарния контрол председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

През месец март председателят на Европейската комисия г-н Юнкер предложи пет варианта за развитие на Европа. Първият е ЕС да се развива както досега, вторият вариант е да има само единен пазар, третият е едни държави членки да правят повече, други по-малко – т.нар. Европа на две скорости, четвъртият е да се прави по-малко, но по-ефективно, пето – да се прави повече заедно, заяви тя.

Нинова попита премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на кой от петте варианта се спира България. Какви приоритети ще предложите като министър-председател на държава, която председателства Съвета, добави тя.

Борисов заяви, че всеки един от петте модела съдържа възможности и предизвикателства. Вариантите не се изключват един друг. България има интерес да участва в силна и обединена Европа. Мястото на страната ни е в ядрото, а не в периферията на Европейския съюз. Стремим се към засилваща се интеграция и членство в Шенген и Еврозоната. Имаме нужда и от европейски сили за отбрана, които да допълнят НАТО. Много важна за нас е кохезионната политика, подобряване на образователните системи на страните, укрепването на външните граници на Европейския съюз, посочи Борисов.

Лидерът на БСП отбеляза, че Чехия, Полша и Унгария са заявили, че няма да приемат допълнително мигранти по квотите, след което са последвали наказателни процедури срещу тях. Като се срещахте с Меркел поехте ли ангажимент да приемаме допълнително мигранти. Ако не – ще има ли последици за страната ни, ако да – колко мигранти ще приемем и колко ще струва това, защото наскоро взехте 400 млн. лв. нов заем, а не стана ясно за какво точно са парите, попита Нинова премиера.

Тя подчерта, че левицата от години поставя въпроса за различното качество на храните в Европейския съюз. Дойде време и вашето правителство да заговори по темата. Това е Европа на две скорости. Каква е вашата политика по тази тема – двойните стандарти при храните, попита социалистката.

Премиерът отговори, че страните от Вишеградската четворка по принцип не искат да приемат мигранти. Ние се бяхме съгласили на 1200, които по релокация да дойдат в България. Дойдоха двама, единият избяга. На Европейския съвет зададох въпрос на колегите – допускаме, че приемаме 1200 мигранти, ще ми разрешите ли да направим затвор за тях, защото те не искат да стоят тук. Ние не само че не сме поемали никаъв ангажимент, а не можем дори старият ангажимент да изпълним – мигрантите не желаят да се върнат в България. Служебното правителство прие по-тежко решение от нашето, заяви Борисов.

Влизането в чакалнята на еврозоната
не носи риск за нас, защото гарантира инвестиции и намаляване на лихвите по кредитите. Не можем да се сърдим на развитите държави, че искат да запазят валутите си след случая с Гърция. Ако не искаме да изпаднем на втора или на пета скорост – газ, за да се присъединим към развитите държави. Влизането на България в еврозоната е чисто политическо решение и не виждам нещо, което да ни тревожи в момента. Основният проблем, който виси със страшна сила, е Брекзитът. От моя опит знам, че разводите винаги са скъпи и страдат децата. Това и казах на г-жа Мей. Този развод ще бъде много тежък и много скъп и за Европа и за Великобритания, каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Има противоречия в думите ви за бежанците, каза Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Не сме поемали ангажимент, но вземаме заем. Нищо не казахте за заема. А и не ви питах за еврозоната, а ще защитите ли интересите на българите по отношение на двойните стандарти. Вие разказвате личния си опит с разводите, но не казвате защитихте ли интересите на сънародниците ни във Великобритания, заяви социалистката.

Излъгахте, че въпросите за европредседателството ще се обсъждат в парламента. Поради неуважението ви към парламента и поради това, че изпуснахте председателството, ние внасяме предложение за дебат в залата и отговорна национална позиция на българския парламент по българското председателство, каза още лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
15957 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
АНТИ ГЕЙБЕРИСТ

2017.09.03 | 19:36

20
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

2017.07.07 | 20:56

1
antikominist: predi imahme dyrjava, ama komunetata si napraviha CDC mafiata i ograbiha dyrjavata ni.

2017.09.03 | 19:35

19
ТОЛКОВА Е ДОБРЕ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ,ЧЕ ДАЖЕ МИГРАНТИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ОСТАВАТ В КЕНЕФА БЪЛГАРИЯ...И ТОВА ГО КАЗВА БОКО ,АКО БЕШЕ НЯКОЙ ДРУГ ..НЕ МИ СЕ МИСЛИ ..
БОЙКО ЛАЙНОТО

2017.09.03 | 19:35

18
BOIKO KURVOOOOOOOOOO
БОЙКОУГЛУ ЦИГАНИНА

2017.09.03 | 19:35

17
НЯМА ПО ТЪП ШОПАР С ИНИЦИАЛИ БОЙКОУГЛУ ДОГАН ГО ИБЕ БОЙКО ПЕДЕРАС ИБРИКЧИЕВ И ХАНЪМ НА ДОГАНЯ В САРАИТЕ РАБОТИ ЗА ПАРИ!

2017.09.03 | 19:35

16
бойкоуглу скопена ханъма в сараите
Русофилът

2017.07.10 | 11:48

4
АМЕРИКАНЦИТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СА ВИНОВНИ ТЕ ГИ КАРАТ И ДА ИДВАТ И ДА БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ИСКАМЕ ДА СЕ ВЛЕЕМ В РЕДИЦИТЕ НА ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ

2017.09.03 | 19:35

15
ВЛЕЙТЕ СЕ ОЩЕ СЕГА, КОЙ ВИ ПРЕЧИ? В БЪЛГАРИЯ НЕ СТЕ НУЖНИ. БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ С АМЕРИКА!

2017.08.31 | 12:04

14
чвор тиква смръдлива

2017.08.31 | 12:04

12
ТРЯБВА ДА СЪЗДАДЕМ ТАКИВА УСЛОВИЯ ЗА КОМУНИСТИТЕ, ЧЕ САМИ ДА БЯГАТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ.

2017.08.31 | 12:04

13
ПИДИРАССССССССССССССС

2017.08.31 | 12:04

10
ИБАХМЕ ДВАМА КОМУНИСТИ, ЕДИНИЯ ИЗБЯГА.
хахаха

2017.08.31 | 12:04

11
а другия си ти

2017.08.31 | 12:04

9
чвор тикво смотана ибрик гнусен

Добави коментар

Водещи новини