Каракачанов ще настоява за увеличение на заплатите на военнослужещите

  • 06 юли 2017 17:04

  • 5401
  • 4
Каракачанов ще настоява за увеличение на заплатите на военнослужещите
© Булфото (архив)

Служителите в армията не правят стачки и не протестират.

Това заяви министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността по време на днешното заседание на парламентарната комисия по отбрана, предаде репортер на Novini.bg. Той отговори на въпрос от БСП за заплатите в Българската армия. "Проблемът за доходите е проблем за цялото общество във всички сектори. Увеличението на заплатите на българските войници е един от основните приоритети и с него сме заели цялято ръководство на министерството. Нправили сме необходимите разчети и сме ги предоставили на министъра на финансите", каза той и добави, че към този момент не би искал да се ангажира с конкретен процент за увеличение на заплатите на военнослужещите. "На срещите, които съм провел до този момент, никъде военните не са поставили въпроса за увеличение. Винаги са искали по-добри условия за провеждане на обучения", категоричен беше Каракачанов и припомни, че друг основен проблем е недокомплектът в армията.

На въпрос какво се случва със сделката за изтребителите, министърът изрази становище, че докато временната парламентарна комисия, която ще проверява избора на нов тип боен самолет, не излезе със становище и доклад, ще е най-добре да се изчака.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5401 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.07.19 | 02:55

4
НЕ НАСТОЯВАЙ,А ГО НАПРАВИ.ИЛИ ТИ ПРЕДЛАГАШ,НО БОКО КАЗВА.СТРАХЛИВИ ПСЕВДОПАТРИОТИ

2017.07.19 | 02:55

3
ТОЯ ПЕДАЛ НАСТОЯВАЩЕ ЗА РЕДОВНА АРМИЯ ,КРАВАТА ГО РЪЧНА И ТОЯ СИ СЕДНА НА ДУПЕТО ..СЕГА ЩЕ НАСТОЯВА ЗА ЗАПЛАТИ ..НЕГОВАТА И НА ЗАМЕСТНИКА СИ..АБЕ КУЧЕШКА МУ Е ПОРОДАТА...
Пламен

2017.07.19 | 02:55

2
Глупости,увеличението на заплатата е на първо място!И трябва да бъде увеличена двойно,или се махай!
ЕДИН ИЗЛЪГАН

2017.07.19 | 02:55

1
НАЛИ ПРЕДИЗБОРНО БЯХА МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ ПЕНСИЙТЕ И Т.Н. ЕЙ ЛЪЖЦИ ОПОМНЕТЕ СЕ

Добави коментар

Водещи новини