Младен Маринов с последни подробности за тежките катастрофи на АМ "Тракия"

  • 05 юли 2017 18:49

  • 9549
  • 4
Младен Маринов с последни подробности за тежките катастрофи на АМ "Тракия"
©

Основната причина за тежката верижна катастрофа от тази сутрин на АМ "Тракия" е намалената видимост заради гъста мъгла. Към момента нямам данни да има загинали. Една жена е в много тежко състояние.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ главният секретар на МВР Младен Маринов. Причината за катастрофата е гъста мъгла, но има данни и за дим, който е от близко сметище. Там преди една седмица беше възникнал пожар, който се гаси трудно се гаси, защото продължава едно дълго тлеене. Като цяло данните са за гъст облак мъгла, което се вижда и от снимките в медиите, заснети с дрон. Причината е комплексна, обясни комисар Маринов.

Водач на автомобил, който е карал с висока скорост по магистралата е навлязъл в гъсто задимена и без видимост зона, натиснал е рязко спирачки и в следствие автомобилите зад него са го ударили и така се е получила верижната катастрофа. По отношение на скоростта, трябва да се изчакат сложните авто-технически експертизи, но при всички положения, това е една подсъзнателна реакция - управлява автомобил и влез рязко в зона, в която не възприема околната среда, натиска спирачката, разкри той.

При другата верижна катастрофа, в обратната посока, по същия начин ТИР навлиза в облака, натиска пак рязко спирачки и автомобилите, които се движат зад него не успяват да спрат и така се предизвиква още една верижна катастрофа. Движението е възстановено, но има известни затруднения на мястото, където се извършват процесуално-следствени действия, каза още той.

Искам да поздравя всички колеги за днешния празник. Видяхте, че днес протестът мина културно и спокойно. Колегите са прави да протестират. Наистина има нужда от актуализация на заплатите. По отношение възможността това да се случи, думата има правителството. Аз съм оптимист. С разговори и диалог може да се начертае една пътна карта, с която да се решат проблемите. Не мога да коментирам тезите, че протестът е политизиран. Исканията за униформите и заплатите са професионални, каза още Маринов.

Проблемът с недостига на кадри не може да се реши изведнъж. За последните месеци са постъпили над 400 нови полицаи. Ние трябва да докажем на обществото, че си вършим работата. Видяхте и на срещата при премиера какви решения се взеха, допълни главният секретар.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9549 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.07.06 | 09:17

4
не младенчо , от некадърност на служителите ти са катастрофите , та като има запалено бунище и облака се стеле над магистралата , не можаха ли ПРЕВАНТИВНО да паркират една патрулка с включени сини светлини ? не , твърде изморително е за тях и това не им е работата ?
Иван

2017.07.06 | 06:45

3
Не е проблема в мъглата, а в запаленото сметище. Мъглата и през зимата не прави такава лоша видимост. Димът е виновен за катастрофата.
Аз

2017.07.06 | 04:57

2
Боклук прави свирки на боко яж му спермата.Скрий се курво
продължение

2017.07.06 | 01:12

1
но пък превантивно по измислен ;закон; , можете да ограбвате пътуващите ? ?? нали , според теб и вожда ти ТОВА Е РАБОТАТА , боклуци сте били и боклуци ще си останете

Добави коментар

Водещи новини