Депутат от ОП: Правителството ще направи необходимите разчети за вдигането на полицейските заплати (

  • 05 юли 2017 10:46

  • 3436
  • 0
Депутат от ОП: Правителството ще направи необходимите разчети за вдигането на полицейските заплати (
© Фейсбук

Секретарят на ПГ на Обединени патриоти Юлиан Ангелов коментира в кулоарите на парламента исканото увеличение на заплатите на служителите на МВР. Той обясни, че правителството ще направи всички разчети и ще вземе необходимите мерки за натрупаните през годините проблеми в системата, предаде репортер на Novini.bg

Ние сме за това да се решат проблемите, които са се наслагали през тези 27 години в полицията. Един от тези проблеми са полицейските заплати, ние сме за това те да бъдат увеличени. Правителството ще направи необходимите разчети и мерки, за да се случи това. Дали ще стане тази година или в началото на следващата година, това е въпрос на разчети, заяви той.

Днешното правителство започна решаването на проблемите, свързани с полицията. Средствата за полицейски униформи вече са отпуснати. Средствата за специфични дейности на полицаите, които не им бяха изплащани, те са около 2 000 лева на полицай, също започнаха да се изплащат, посочи Юлиан Ангелов.

Има разбирателство в управляващото мнозинство да се решат голяма част от проблемите в полицията. Смятаме, че това ще се случи, защото така е редно и нещата, които 27 години тежаха върху системата трябва едно по едно да се изчистват, заяви депутатът от Обединени патриоти.

Той каза, че не очаквам напрежението да ескалира на днешния протест. Полицаите и синдикатите са разумни хора и виждат, че се предприемат действия за решаване на проблемите. Въпрос е на разговори и преговори, когато има диалог ще се постигне много повече отколкото ако напрежението ескалира, коментира Юлиан Ангелов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3436 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини