Депутатите отхвърлиха предложените промени в Закона за МВР

  • 12 януари 2012 10:00

  • 2402
  • 0
Депутатите отхвърлиха предложените промени в Закона за МВР
©

Депутатите отхвърлиха на първо четене промени в Закона за Министерството на вътрешните работи.

„Предложението, което съм направил за промени в Закона за МВР, касае пенсионирането в контекста на реформите, които бяха извършени в края на миналата сесия. Нямам илюзии, че законопроектът ще бъде приет”, каза от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на Синята коалиция Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен, който е вносител на законопроекта.

„Бих се съгласил да остане този член, ако се даде същата възможност и на работодателите. Моето предложение касае член от закона – при придобиване право на пенсия по искане на служител или по инициатива на органа по назначаване”, каза той. Всеки един гражданин може да бъде пенсиониран, когато придобие стаж, добави той.

В Закона за МВР има три критерия за пенсиониране – единият е при навършване на възраст от 60 години, вторият – при наличен стаж за пенсия и навършена възраст за пенсиониране. Третият критерий за пенсиониране според Закона за МВР е – по усмотрение на органа по назначаване. Според Бакалов този критерий позволява на ръководния орган на МВР да извършва манипулации със своите служители.
Ако служителите на МВР бъдат пенсионирани по усмотрение на органа по назначаване, нямат право на обезщетението от 20 заплати, което би им се полагало, ако се пенсионират по първите два критерия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2402 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини