Депутатите не се съгласиха глобите им да отиват във Фонда за лечение на деца

  • 11 януари 2012 16:51

  • 907
  • 0
Депутатите не се съгласиха глобите им да отиват във Фонда за лечение на деца
© Булфото

Глобите на депутатите няма да отиват във Фонда за лечение на деца.

Това решиха народните избраници и отхвърлиха предложението на Синята коалиция всяко тримесечие сумите от санкции на депутати да се внасят във Фонда за лечение за деца.

“Санкциите за отсъствие на народни представители ще са ефективни, а парите, които ще могат да се съберат, ще бъдат достатъчни за помощ във Фонда за лечение на деца”, заяви от парламентарната трибуна шефът на групата на ГЕРБ Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на. Той уточни, че предложението трябва да се доработва.

“Ние сме готови да подкрепим една такава промяна, но при условие, че го направите така това предложение, че то да включва и тези народни представители, които не стоят на работа. Не може да дойдеш сутринта, да натиснеш бутона, да си излезеш и да казваш после „Дайте ми сега заплата”, добави Велчев.

Той посочи, че за миналата година от санкции са събрани над 63 хил. лв., част от които са дарени на пострадали хора и болни деца. “Ако има желание в народните представители, това може да се превърне в правилник”, обобщи той.

Съпредседателят на парламентарната група на сините Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на не бе съгласен. “Винаги може да се намери някаква причина една добра идея да не се случи. Това ясно показва, че вие просто нямате желанието и волята това да се случи”, обяви Димитров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
907 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини