Журналист: Неспокойни дни чакат Заев в Македония след срещата с Борисов

  • 21 юни 2017 07:32

  • 6403
  • 1
Журналист: Неспокойни дни чакат Заев в Македония след срещата с Борисов
© БНТ

Поднасянето на венци от министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и македонския премиер Зоран Заев пред паметника на цар Самуил беше визуалното подписване на договора за добросъседство. Това каза в сутрешния блок на БНТ историкът Наум Кайчев.

Ако има разбирателство, може да се върви много бързо напред, добави той.

Според журналиста Костадин Филипов акцентът от вчерашната среща е обявената подкрепа от България за членството на Македония в НАТО и Европейския съюз. Много са важни личните контакти между двете страни, както беше по времето на Люпчо Георгиевски и Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. Те са пример в това отношение, отбеляза Филипов.

За един ден вчера беше свършена работа колкото за много години. Посещението на Зоран Заев вчера и днес е част от очевидната подкрепа на България за Македония и членството й в Европейския съюз и НАТО. Няма никакво съмнение, че в това отношение Македония започва да нормализира поведението си. Тепърва предстои да видим доколко устойчива ще е политиката на Зоран Заев. Не му предвиждам спокойни дни след връщането му в Македония, каза още Костадин Филипов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.06.21 | 18:47

1
Виновен е седесарския шопар Божидар Димитров. ФИРОМ трябвало да е "Югозападна България". А на' ви сега такава България.

Добави коментар

Водещи новини