Валентин Радев благодари за подкрепата за скорошно членство на България, Румъния и Хърватия в Шенген

  • 20 юни 2017 18:47

  • 1336
  • 3
Валентин Радев благодари за подкрепата за скорошно членство на България, Румъния и Хърватия в Шенген
©

Държавите от Залцбургския форум се обединиха около позицията, че ситуацията в региона е стабилна. Подобрено е сътрудничеството при противодействието на миграцията и тероризма. Беше поставен акцент върху бързия обмен на информация, който трябва да е основата на сътрудничеството в името на сигурността, съобщи пресцентърът на МВР.

Министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 благодари за организацията на Залцбургския форум и за участието на страните от Западните Балкани и Молдова. Имахме възможност два дни да дискутираме важни теми като миграцията, борбата с тероризма, безопасността по пътищата и редица съпътстващи проблеми. Впечатленията ми са, че участниците във форума показваме разбиране и воля да намираме начини за противодействие на нелегалната миграция и тероризма. Заедно стигнахме до извода, че тъй като в европейските държави успяхме да затрудним достъпа до оръжие, терористите вече ползват средства с друго предназначение и последните атентати са доказателство за това. Разговорите ни през последните дни бяха насочени да търсим успешни решения и да преодоляваме тези предизвикателства, заяви министър Радев.

Той благодари за подкрепата за скорошно членство на България, Румъния и Хърватия в Шенген, като посочи, че решението ще е важно за региона и ще подобри работата за противодействие на преминаването на нелегални мигранти. Залцбургският форум се състоя на 19 и 20 юни в Будапеща.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1336 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.06.21 | 06:57

3
САМ НЕ СИ ВЯРВА
naco

2017.06.21 | 06:41

2
Какво членство,бе ДРУГАРЮ,с тези 200 евро ЗАПЛАТИ и 80 евро ПЕНСИИ????

2017.06.21 | 06:41

1
Тоя вярва ли си, като говори глупости?

Добави коментар

Водещи новини