Любен Корнезов към ГЕРБ: Tова ли ви е демокрацията

  • 02 юни 2011 11:10

  • 904
  • 0
Любен Корнезов към ГЕРБ: Tова ли ви е демокрацията
© Булфото

Конституционният съд изрично отбелязва в решението си, че с назначаването на районни кметове, се отменя демократичното управление на местната власт и нейният избор.

Това заяви към управляващото мнозинство депутатът от ПГ на Коалиция за България проф. Любен Корнезов. „Какво по-хубаво от това хората да си ги избират, а не да бъдат назначавани и спускани с парашут?”, попита Корнезов.

Според депутата от ПГ на „Атака” Павел Шопов, въпросът не е „кое е по-добре”, а „за кого?”.

„За БКП и за БСП е добре. Нито ви е за демокрацията, нито ви е за Конституцията, а да е по-добре за БСП. Вие пишете решенията на Конституцонния съд и това решение сигурно също е написано от вас. Несъобразяването с решенията на Конституционния съд е несъобразяване с решението, което Корнезов е написал”, заяви Шопов.

Проф. Корнезов му отвърна с думите, че е писал не едно или две решения на Конституционния съд и че се намират в 3 сборника в библиотеката на парламента, където Павел Шопов би могъл да ги прочете. Според депутата от левицата, „Атака” подкрепя ГЕРБ, защото, ако пряко се избират районните кметове, „Атака” не би спечелила нито един. „Ето това е политическият интерес на Шопов и неговата мила „Атака”, добави Любен Корнезов.
 

Последвайте канала на

904 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини