Емил Радев: Нужен е по-голям контрол за трансграничното сливане на дружества

  • 13 юни 2017 18:15

  • 1329
  • 2
Емил Радев: Нужен е по-голям контрол за трансграничното сливане на дружества
©

Нужна е съвременна законодателна рамка в областта на трансграничните сливания и разделяния на дружества. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

„С този доклад се подчертава значението на трансграничната мобилност за европейските предприятия и се призовава за нова съвременна законодателна рамка в областта на трансграничните сливания и разделяния на дружества“, заяви Емил Радев.
В момента законодателството на Европейския съюз предвижда специална правна рамка само за определени видове трансгранични сливания, но не и за трансграничните разделяния, а трансграничното прехвърляне на седалищата е изрично регламентирано само за европейските дружества и европейските кооперативни дружества.

Според Емил Радев бъдещото преразглеждане на законодателството в областта на дружественото право, не трябва да се ограничава до презграничните сливания, но трябва да включва и разделянията, и прехвърлянията на седалищата на дружествата.

В доклада се призовава, също така, за прекратяване на порочните практики от страна на предприятията, които преместват седалището си, с единствена цел правни, данъчни или социални злоупотреби.

„Европейската комисия трябва да предложи насоки за по-нататъшно законодателство в областта на мобилността на компаниите. Така ще подкрепим европейския бизнес“, призова Емил Радев.
 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1329 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
анархист

2017.06.24 | 02:58

2
Този има поглед на откровен луд.прилича на социопат.

2017.06.24 | 02:58

1
каква дрога ползват в ЕП ?

Добави коментар

Водещи новини