Румяна Бъчварова: Трябва да се гордеем с оградата на границата

  • 11 юни 2017 18:08

  • 11551
  • 27
Румяна Бъчварова: Трябва да се гордеем с оградата на границата
©

Формално началник на кабинета е с ранг на министър и аз не го разглеждам като санкция. Аз съм била на тази длъжност и гледам на позицията си да направя така, че да работя по-добре, да подпомагам премиера и да помагам на министрите. Познавам работата и ще имам възможност да я оптимизирам. Това каза началникът на политическия кабинет на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. в предаването „Комбина“ по Нова телевизия.

Тя призна, че е работила в много трудни условия и под постоянни критики като вътрешен министър. Бъчварова изрази надежда, че ще дойде време, когато работещите в сферата на МВР ще се ползват с нужното уважение, както и институцията. „Отношението към МВР е недопустимо. Ако искаме да има добри резултати работата не бива да се компрометира, както постъпиха с Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в. Той не беше освободен от длъжност според закона и сега си търси правата по съдебен път“, посочи Бъчварова.

По думите й проблемите в сектор "Сигурност" трябва да се решат цялостно, а не на парче, както става в президентството.

„Чувствам се длъжна да вляза в темата за преградното съоръжение на границата, защото през последните две години бях ангажирана с него пряко. Тази тема стои в публичното пространство още от кампанията и досега няма нито един факт, който да подкрепя критиките към това съоръжение. Нещо повече - вече има резултат, който се усеща в Европа. В пъти е намаляло нелегалното преминаване през границата. Много е тревожно, че зад едно такова начинание, с което трябва да се гордеем, стои едно грозно набедяване, което цели оклеветяване. Явно казусът ще се реши в съда“, отбеляза бившият вътрешен министър.

„Няма нищо скрито по цялата процедура при изграждането“, категорична беше Бъчварова. „Имаше намаляване на средствата, с което трябваше да се справим. Работеше се в изключително насечена местност, където се наложи да е едноредова, защото от другата страна е пропаст. При нас, ако минете с хеликоптер ще се чудите изобщо как хората са работили. В крайна сметка вече имаме ограда. В цената на оградата е включен и пътя, който е изграден паралелно, както и проектирането“.

Бъчварова коментира и заявката за посредничество между Германия и Турция от страна на премиер Борисов. „Това беше една заявка по значими теми за ЕС. Много е важно кой може да решава тези глобални въпроси и има възможности за диалог. Имаме традиции да поддържаме диалога с Турция и е нормално когато сме в една общност всеки да помогне, с каквото може. България е в процеса на глобалната политика и тя е фактор, защото има отношение към най-големите проблеми в момента“, увери тя.

Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. не подмина и разсекретяването на стенограмите за КТБ. Според нея втората стенограма едва ли ще бъде оповестена, защото представлява секретна информация. „По закон стенограмите от КСНС са секретни. Много хора останаха разочаровани, защото в първата стенограма не успяха да прочетат, това което искаха. В този момент на практика никой нямаше ясна представа как да се излезе от този проблем“, коментира Бъчварова.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
11551 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2017.06.16 | 20:45

27
Тоя уруд пак изплува! Спрете се бе!
Смях

2017.06.16 | 20:44

26
Щяла да се гордеее с оградата!!!-Шматка!!:::DDDD С оградата се "гордеем",с теб-НЕ!!!
СМАЖИ ГРОБАРСКА МУТРА СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ КАТИЛ...

2017.06.16 | 20:44

25
СМАЖИ ГРОБАРСКА МУТРА СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ КАТИЛ...
тъпа овчичка

2017.06.16 | 20:44

24
едно зречение не може да каже като хората.
1

2017.06.16 | 20:44

23
празна лейка.

2017.06.16 | 20:44

22
Нейното управление беше като атомна бомба в системата на МВР!
дуци

2017.06.16 | 20:44

21
да ви пикая на оградата Бъчварова !
Надали

2017.06.13 | 02:24

20
Да за оградата се радваме, а с дупките в нея, и неработещите камери. И на тях ли да се радваме?

2017.06.13 | 02:16

19
С какво да се гордеем? С увеличаващият се е(МИГРАНТСКИ)(МЮСЮЛМАНСКИ) поток от терористи? Като почнат да ни взривяват, пак ли ще се гордеем?
роб на влаЗта

2017.06.13 | 02:13

18
Гордеем се че имаме управници като вАС .Разсипа МВР,напълни го с пенсионери които вземат и пенсия и заплата и не работят защото не могат.Конкурси не обяви за да няма полицай по селата .Крадете спокойно пазени от държавна охрана и имунитет ....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини