Радев се срещна с бившия министър на външните работи на Франция Юбер Ведрин

  • 06 юни 2017 18:31

  • 2818
  • 2
Радев се срещна с бившия министър на външните работи на Франция Юбер Ведрин
© Президентство

Държавният глава Румен Радев прие днес на „Дондуков“ 2 бившия министър на външните работи на Франция и дипломатически съветник на президента Франсоа Митеран Юбер Ведрин, който е у нас по покана на Френския институт в България за участие в дебат на тема „Външната политика на Европейския съюз: кои са основите за една всеобща стратегия“.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Сред основните акценти на разговора бяха значението на българо-френските отношения в двустранен и европейски план, както и важни теми от европейския дневен ред като бъдещето на Европа и Европейския съюз. Президентът Радев запозна госта с мерките, които страната ни предприема като външна граница на Европейския съюз във връзка с мигрантската проблематика. От своя страна Юбер Ведрин сподели виждания за по-ефективно справяне с бежанските и мигрантски потоци, както и оценката си за процеса на интеграция на бежанците във Франция и Европа. Румен Радев и Юбер Ведрин дадоха висока оценка за развитието на българо-френските отношения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2818 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.07 | 07:57

2
ВЕДРИН ЗНАЕ ЛИ ЧЕ СЕ СРЕЩАТ С ЧОВЕК НАЗНАЧИЛ ЛЮБОВНИЦАТА СИ ЗА ПИАР НА ВОЕННО ВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ НА БЪЛГАРИЯ? МИТЕРАН ДАЛИ Е ПРАВИЛ ТАКА? МАЙ НЕ.

2017.06.07 | 07:57

1
няма нищо по-мръсно от социалистическия боклук крадлив цял живот висял в поделение за да краде

Добави коментар

Водещи новини