Зам.-председателят на ЕК Валдис Домбровскис ще посети България

  • 02 юни 2017 07:36

  • 2436
  • 0
Зам.-председателят на ЕК Валдис Домбровскис ще посети България
© gettyimages (архив)

Заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Валдис Домбровскис, отговарящ за еврото и социалния диалог, ще посети България днес.

Това съобщиха от Представителството на ЕК в България. Валдис Домбровскис ще се срещне с президента на България Румен Радев, премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, вицепремиера Екатерина Захариева, министъра на финансите Владимир Горанов, както и с министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Предвидена е и среща с управителя на Българската народна банка Димитър Радев.

В рамките на своето посещение Валдис Домбровскис ще представи специфичните за България препоръки в рамките на Европейския семестър 2017, публикувани на 22 май т.г. Конференцията се организира от Представителството на Европейската комисия от 9.00 часа в София Хотел Балкан, зала "Роял 3". В дискусията на високо равнище ще вземат участие и Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, министър на финансите, Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика, както и Ищван Пал Секели, Генерална дирекция „Икономически и финансови въпроси“ на ЕК и Стефан Улсон, Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“ на ЕК.

След дискусията в два последователни модула ще бъдат представени препоръките на Комисията, отнасяща се до финансовия сектор, пазара на труда, социалните политики, образованието и здравеопазването. Препоръките на Европейската комисия се публикуват ежегодно в рамките на Европейския семестър. Те се основават на доклада за България, публикуван по-рано тази година, програмата за конвергенция и Националната програма за реформи, както и на резултатите от диалога на Европейската комисия с държавата членка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2436 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини