Патриотите искат признаване на геноцида върху българите по време на робството

Да се признае геноцидът върху българите по време на турското робство. За това настоя съпредседателят на "Обединени Патриоти" Волен Сидеров. Той направи предложението днес, когато се отбелязва годишнина от Баташкото клане.

"Тази трагедия е част от българската трагедия и затова призлагаме признаване на геноцид на българите", обяви Сидеров от парламентарната трибуна.

Той припомни, че патриотите отдавна призовават за признаване на геноцида. "Атакистът" коментира, че не приема аргументите против.

Днес началото на заседанието на парламента започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от Батак.

"Пред тази трагедия няма безразличен българин. Жителите на Батак се включват в Априлското въстание, с което българският народ заявява пред света волята си да бъде свободен и равноправен с останалите европейски народи", заяви председателят на парламента Димитър Главчев.

"Днес целта на героите от страшната пролет на 1876 г. е изпълнена – България е свободна. Тя е част от обединена Европа", отбеляза още той.
 

Коментари

 1. 2017.09.30 | 21:25
  Ердоган ще разиграе сопата май.
 2. 2017.05.21 | 18:38
  А сегашния геноцид кога и кой ще го признае?
  1. 2017.05.17 | 19:04
   ако има главен прокурор - може да се се образува дело по чл. 416, ал. 1, буква б, от НК, ама няма чалъм - все са на власт. Може би - по-късно.Като излязат от властта...
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет