Виктор Лилов: Разрушаването на малките партии е опасна тенденция

  • 16 май 2017 18:05

  • 2354
  • 1
Виктор Лилов: Разрушаването на малките партии е опасна тенденция
© БТВ

Тъжна новина е, когато партиите започнат да занимават привържениците си не с идеи и с това как ще променят обществото към по-добро, а със себе си. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият лидер на ДЕОС Виктор Лилов, който наскоро беше изключен от политическата формация.

Той обясни, че формалната причина за изключването му е това, че е изразил съмнение за правото на предишния председател на партията Емил Георгиев да води листа. Обвиненията срещу мен не бяха подкрепени с аргументи, заяви Лилов.

От този случай научих, че една либерална партия трябва да се прави от демократи. Въпросът е свързан с един феномен на груповата динамика. Една затворена общност развива много висока степен на доверие към хората от групата и висока степен на недоверие към хората извън нея. Към мен като човек отвън от първия ден нямаше доверие, коментира Виктор Лилов.

Опасна е тенденцията на възход на популизма и разрушаването на малки партии, изградени върху някаква идеология, подчерта бившият лидер на ДЕОС.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2354 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Знаещ

2017.05.17 | 07:59

1
Разрушаването на малкита партии е неизбежно, когато ги ръководят идиоти и безпринципни келепирджии. Хората го виждат и ги заплюват. Не може винаги успешно да лъжеш всички.

Добави коментар

Водещи новини