Порожанов: В ход са плащанията за земеделците (видео)

  • 11 май 2017 14:53

  • 3152
  • 0
Порожанов: В ход са плащанията за земеделците (видео)
©

Проведе се първото заседание на Комисията по земеделие и храните към 44-тото Народно събрание, предаде репортер на Novini.bg.

В него бяха предвидени две точки, като в началото на заседанието членовете на комисията гласуваха първа точка да стане втора, а втора да стане първа и така смениха дневния си ред. На заседанието присъстваха представители на 30 браншови организации. Бяха представени мотивите за изменението на Закона за опазването на земеделските земи, както и бе изслушан новият министър на земеделието Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

С пълен консенсус бе прието първото решение на комисията за изменението на Закона за опазването на земеделските земи.

Земеделският министър заяви, че комисията по земеделието и храните е една от най-тежките комисии и поздрави членовете й.

Той посочи, че действително е имало леко забавяне на някои плащания, но още от утре стартират плащанията, които трябва да приключат до края 15  юни, с което ще бъде приключена кампанията за  2016 година.

"Не искам да коментирам този процес в изминалите няколко месеца“, заяви министърът на земеделието и храните. По думите му неслучайно голямата тема за новия програмен период е опростяването на схеми и изисквания. „Бюрокрацията е безумна и всичко това прави изключително внимателни и предпазливи всички обработващи документи“, коментира министърът на земеделието.

През последните дни са в ход зелените директни плащания и националните доплащания за тютюна, каза той.

Живко Живков - изпълнителен директор на Държаввен фонд земеделие посочи, че още утре ще бъдат изплатени парите по мярка 11 за биологичното растениевъдство. Това са 75 милиона лева, като парите ще бъдат по сметките в понеделник.

Предстоят плащанията за плодове и зеленчуци и оранжерийните плодове, което ще стане от 1 до 10 юни.

Ще бъдат изплатени парите за памук, за младите земеделски стопани и дребни земеделски стопани.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3152 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини