Московски: Гарантирам прозрачност на концесията за летище София

  • 11 май 2017 14:40

  • 2343
  • 5
Московски: Гарантирам прозрачност на концесията за летище София
© Novini.bg (архив)

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета гарантира прозрачност на концесията за летище София. Той заяви това в Бургас, където присъства на откриване на новото пристанищно съоръжение на Аурубис България, което е за разтоварване, контрол и съхранение на меден концентрат.

Московски добави, че концесиите са приоритет в сегашния управленски мандат и правителството е заложило сериозен акцент върху концесионирането на обекти от транспортната инфраструктура във всички сектори.

А новото съоръжение в Бургас е с капацитет 60 хиляди тона. Застроената площ на склада е 6 хиляди квадратни метра. Инвестицията - 15 милиона евро. Това обясни Георги Домусчиев, който стопанисва Порт - Запад. Така с новата инвестиция вложените пари за последните пет години до края на 2017 ще станат над 70 милиона лева.

Московски добави, че в плановете на министерството са различни дейности, които да засилят товаропотока към морския град. Става въпрос за допълнителни инвестиции от 30 милиона лева в пристанищна инфраструктура и удълбочаване на зоната на Бургас.

За концесията на летището в столицата министърът на транспорта каза, че процедурата ще бъде стартирана отново. "Изключително нелогично ми се струва това, което направи служебния кабинет. Концесионната политика е начинът, по който може да бъдат съвместени интересите и на държавата, и на частните оператори. На летище София имахме две цели - да намерим вътрешен ресурс за системата на транспорта, за да покрием темата с дълговете в БДЖ и летището да получи своето добро развитие", каза Московски.

Сега предстоят анализи и стартирането на процедурата отначало ще даде възможност за прозрачност. Министерството ще се обърне към водещи институции, така че да се гарантира равен достъп до всички, които участват в тази процедура, добави още Московски, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2343 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.05.22 | 11:27

5
Докато не харижете всичко от което се печели и капят някакви приходи няма да мирнете герберасти долни.Това го правите заради тлъсти комисиони.

2017.05.22 | 11:27

4
прозрачност ? толкова прозрачно че никой нищо да не разбере

2017.05.22 | 11:27

3
Останали още нещо за даване на концесия ???? Когато всичко свърши какво ще дадете --скапаната си партийка ли ?????
Минко

2017.05.22 | 11:27

2
Айде ман го,да те видим каква ще я свършиш. Само да не го харизате на тур.ците.
hiram abif

2017.05.22 | 11:27

1
kakva kontsesia predateli.kolko e komisionnata?

Добави коментар

Водещи новини