КЗК влезе в дружества, участвали в процедура за обществена поръчка

  • 11 май 2017 13:01

  • 979
  • 1
КЗК влезе в дружества, участвали в процедура за обществена поръчка
©

Комисията за защита на конкуренцията извърши едновременни проверки в дружества, участващи в процедура за обществена поръчка по Националната програма за енергийна ефективност. Това съобщиха от пресцентъра на КЗК.

На 10 май2017 г. служители на Комисията са извършили едновременни проверки на място в офисите на фирми „Архкон Проект“ ООД, „Евиданс инженеринг“ ООД и „ВМЛ – консулт“ ЕООД в град София. Проверките на Комисията са осъществени като част от проучване по преписка, образувана след самосезиране на КЗК, с предмет установяване на извършено нарушение по чл. 15 от Закона за защита на конкуренцията. Целта на проверката на място е да се открият и изземат преки и косвени доказателства за евентуално извършено от проверяваните предприятия нарушение в областта на забранените споразумения, решения и съгласувани практики (картел), изразяващо се в манипулиране на процедура за обществена поръчка по Националната програма за енергийна ефективност. В случай, че събраните доказателства потвърдят наличието на нарушение, Комисията ще предяви на ответните дружества твърдения за извършени нарушения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
979 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2017.05.11 | 19:41

1
Ей КЗК - големите обществени поръчки се печелят от големите фирми.След това се намират под-изпълнители, които работят на половин цена.Не го ли знаете това!!!

Добави коментар

Водещи новини