Илияна Йотова: Зарадвах се на новината, че Мария Габриел може да е следващият български еврокомисар

  • 10 май 2017 09:36

  • 6442
  • 0
Илияна Йотова: Зарадвах се на новината, че Мария Габриел може да е следващият български еврокомисар
©

За тези три месеца се разбиха много митове – няма ги предречения апокалипсис и международна изолация. Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в ефира на БТВ по повод 100 си дни на поста.

Това, което мога да кажа за мен и моята институция, е, че сме почтени хора и смятам, че се разбра и от най-върлите ни опоненти, каза Йотова.

"Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е желан партньор в Европа, на всички международни срещи. Даже участието му на съветите се отбелязва и в европейската преса, както и приносът му за декларацията от Рим. Това са много знакови неща, защото много добре зная колко труд и колко амбиция трябва да имаш, за да сложиш поне едно свое изречение в който и да е международен и европейски документ", каза Йотова.

За отношенията си с президента тя посочи: „Ние сме екип с г-н Радев, споделяме, обсъждаме и събития, и позиции – всеки в крайна сметка си гледа работата, диалогът е съвсем нормален“. „Ако трябва да оценя тези 100 дни – почтеност и отговорност, не сме изменили на сантиметър от това, което сме казали на българските граждани“, заяви вицепрезидентът.

„Моят стремеж, а и на г-н Радев, е да покажем, че в България може да се прави и друг тип политика – в която не се изявяваш върху образа на врага. Не, ние си вършим работата, а най-добрата оценка ще дадат тези, които ни гледат отвън“, каза още Йотова.

"Много се зарадвах на новината, че Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова може да е следващият български еврокомисар, дано се потвърди в следващите часове", каза за тя. "Зная, че националният интерес на България ще е максимално защитен, тя би била много по-различен еврокомисар от предшествениците си. Почти 10 години съм работила с нея и заставам зад думите си", каза Йотова.

Тя добави, че Габриел е работохолик.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини