Европейски информационен център ще бъде открит в Шумен

  • 09 май 2017 21:17

  • 1410
  • 2
Европейски информационен център ще бъде открит в Шумен
©

Европейски информационен център ще бъде открит до месец в сградата на бившата проектанска организация в Шумен. Това съобщи при посещението си в града евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.

"Аз имам такива центрове вече във Варна, в Силистра и в Добрич и се надявам след откриването на такъв център и в Шумен да можем да провеждаме много инициативи, да информираме всички желаещи, които имат въпроси за европейските политики и за усвояването на еврофондове и хора с всякакви идеи за събития и инициативи, свързани с ЕС и с Европейския парламент да могат да намират нужното внимание", отбеляза Радев. По думите му Центърът в Шумен ще предоставя и възможности да се провеждат конкурси, както и работни срещи с институции и с бизнеса; ще се подпомага и организирането на срещи с отговорните длъжностни лица от областта в европейски институции по проблеми, засягащи Шуменско.

На журналистически въпрос, свързан с номинацията на Мария Габриел за еврокомисар, Радев каза : "Това е единствено и само правомощие на правителството, но ако утре госпожа Габриел бъде излъчена за кандидат за български еврокомисар мисля, че това е една много достойна еврокандидатура".

Последвайте канала на

Нора Виткова
1410 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.05.10 | 06:34

2
Българската политика е изравняване на заплащането.

2017.05.10 | 06:34

1
той имал такива центрове...?

Добави коментар

Водещи новини