Радев: Изказвам почит към загиналите в борбата с хитлерофашизма (снимки)

  • 09 май 2017 10:49

  • 7991
  • 3
Радев: Изказвам почит към загиналите в борбата с хитлерофашизма (снимки)
© Булфото

Днес най-ясно трябва да осъзнаваме, че Европа има нужда от обединение. Празнуваме Деня на Европа, но и Деня на победата, без който и без тези милиони жертви днешна Европа нямаше да е същата. Нека не забравяме, че осъждането на нацизма и фашизма в следвоенна Европа е абсолютен консенсус. Това заяви пред журналисти президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който участва в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн в столицата по повод 72 години от края на Втората световна война, предаде репортер на Novini.bg

 

На събитието присъстваха български ветерани от Втората световна война, представители на военно-патриотични съюзи и организации, стотици граждани.

„Тук съм преди всичко, за да изкажа своята почит към всички загинали в борбата с хитлерофашизма, а сред тях и хиляди българи“, посочи държавният глава, според когото България има своето достойно място и бъдеще в Европа.

По-късно по повод Деня на Европа пред сградата на Президентската институция на тържествена церемония беше издигнато знамето на ЕС. Церемонията се състоя в присъствието на държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, председателя на Народното събрание Димитър Главчев, парламентаристи и представители на изпълнителната власт.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
7991 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.05.09 | 17:34

3
ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ТРЯБВАШЕ ДА Е В МОСКВА.
Чичо Ади

2017.05.09 | 11:19

1
SEIG

2017.05.09 | 12:54

2
heil

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини