Валентин Радев: Харесал съм Младен Маринов за главен секретар на МВР

  • 04 май 2017 17:37

  • 18915
  • 3
Валентин Радев: Харесал съм Младен Маринов за главен секретар на МВР
©

Станах вътрешен министър по волята на премиера. Защото в партията решихме, че международната обстановка е такава, че е добре човек, който е бил в МО и е наясно да поеме ведомството. Така ще се гарантира добрата работа между двете силови ведомства. Това каза новият вътрешен министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 в интервю в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Относно обвиненията, че той е човек на бившият вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, Радев заяви с усмивка: „ГЕРБ е отдавна във властта, нормално е някои от кадрите да са бивши министри. По много въпроси се консултирам с бивши министри, това е нормално“. "Не съм човек нито на Цветанов, нито на премиера. Ето сега ще наруша правилата и ще обявя, че съм си харесал един колега от Главната дирекция на МВР, който да бъде главен секретар. Те всички са професионалисти, с безупречна биография, повечето ги познавам лично. Това е шефът на столичната полиция Младен Маринов. Ако се съгласи, той ще бъде. Решението още не е взето, но сега го разкривам пред вас, защото така се работи – открито“, каза Радев.

По повод реформата в МВР, Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 каза: „Не искам да има неизказани неща. Всичко ще бъде направено с диалог“, увери той. "Всичко добро, което е направено ще се продължи. Ще започна с реформа в Академията на МВР, ще се увеличат двойно обучаемите, ще вдигнем статута. Хората трябва да са мотивирани, а след това и заплатите“, разкри той.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
18915 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.05.08 | 15:10

3
Щом се харесвате си се вземете.Ще кумува Цецо кумецо. Тя работата от всякъде смърди.
колега

2017.05.05 | 12:38

2
Маринов не е шеф на Главна дирекция на МВР. Прочети закона за МВР, че да не се излагаш като Бъчварова.
Гост

2017.05.05 | 06:10

1
Кой те пита?!?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини