Главчев: Необходима е отговорност пред народа ни (снимка)

  • 02 май 2017 18:23

  • 3554
  • 7
Главчев: Необходима е отговорност пред народа ни (снимка)
© Novini.bg

Днес се прекланяме пред всеотдайността, патриотизма, куража и мъжеството на онези българи, събрали се в тази местност, за да положат клетва за вярност пред народа си. Това заяви председателят на Народното събрание Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в на националния събор-поклонение в местността "Оборище" по повод 141-та годишнина от Априлското въстание.

"Ако сме запазили в сърцата си поне малко от техния възрожденски плам, себеотрицание и родолюбие, ако се водим в работата си от общия интерес, то ние – днешните депутати, можем да претендираме за правото да бъдем народни избраници, отбеляза в словото си председателят на парламента. За това е необходима отговорност пред народа ни, зрялост и воля да се търси общото, да се открива полето на съгласие, да се формулират обединителните цели", подчерта той.

Снимка Народно събрание

Председателят на парламента отбеляза, че от Оборище тръгва най-паметният и трагичен път в нашата история – този на Априлци. По думите му оборищенци, определяни като първите български депутати, изразяват настроенията, стремленията и надеждата на цял народ, готов да направи последната стъпка в своето Възраждане – да защити правото си да има собствена държава.

"Делегатите на събранието произлизат от всички съсловия, но са свързани от една цел – свободата и съдбовното решение – българите да въстанат, вземат единодушно, припомни Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в. Те дават ясна заявка за ценностите, на които ще се гради тяхната България – свобода и права на личността, равноправие на народностите, защита на националните интереси", допълни той.

Стотици българи се събраха на събора-поклонение в историческата местност "Оборище" край Панагюрище. Честването започна с тържествен молебен-водосвет. Поднесени бяха цветя пред паметника „Оборище”. Съборът-поклонение продължава с празнична програма през целия ден.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3554 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ЪХ

2017.05.03 | 11:42

7
много българи загинаха за свободата на българия .и много я продават сега , разбирасе без да загиват

2017.05.03 | 11:42

6
по делата се познават главчев . по делата , вие само думи за величие редите , а делата подли и крадливи кой ги върши ? ходете пак си инструктирайте ;бизнесмените; как да ограбват и манипулират Хората , и пак говорете за Справедливост и тн. и тн.
РАЗБИРАЧ

2017.05.03 | 04:27

3
ДОЛУ ГЕРБ! ВЪН МАФИЯТА ОТ ВЛАСТТА! РАЗСТРЕЛ ЗА БАНДИТИТЕ ОТ ГЕРБ-МАФИЯТА!
bivsh atakist

2017.05.03 | 04:29

5
zapo4nete ot gerb podlogite ot saita,sorosoidnite podlogi,koito kriat komentarite ,koito ne vyzhvaliavat gerb.

2017.05.03 | 04:27

4
Жалък и смешен хамстер!
гост

2017.05.02 | 22:04

2
БСП извън закона и извън власта - навсякъде. Първата работа на Герб и ОП - маркуч и парцал за чистене на боклуците. После мажоритарен вот. Накрая малко хигиенни навици - пускайте редовно водата в партийните кенефи за да не изпълзи нещо с амбиции.
nunio

2017.05.02 | 21:16

1
ROMITE ISKAME AVTONOMIQ, balgariq 6te stane na6a, ostana malko

Добави коментар

Водещи новини