Валентин Радев: Служебното правителство дължи отговори за новия изтребител

  • 28 април 2017 07:45

  • 2973
  • 3
Валентин Радев: Служебното правителство дължи отговори за новия изтребител
© БТВ

Не знам защо служебното правителство обяви като фаворит за преговори за новия изтребител шведската компания. Това каза в сутрешния блок на БТВ депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-министър на отбраната Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

През 2012 г. в Министерството на отбраната заедно с екипа на сегашния президент Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на избрахме изтребителите Ф-16. Сега избират "Грипен" - не знам защо го правят, какво са дискутирали на закритото заседание на Министерски съвет, посочи Радев.

Въпросът не е какъв тип изтребител ще изберем, а ние с тези 1,5 млрд. лв. какво искаме да си купим – една платформа или сигурност. Ако е второто, не е ясно защо въпросът се решава от едно служебно правителство. Просто не можем да повярваме, че го правят. Бяха сменени възлови шефове в Министерството на отбраната. Тези промени ни карат да си мислим, че това се прави с цел да се избере друга платформа. Не знаем защо го правят и чакаме отговори в парламента, каза още Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Той коментира и ситуацията в Македония, където снощи имаше сблъсъци заради избора на етнически албанец за председател на парламента. Това, което се случва, ни притеснява. Тенденцията на етническо напрежение е много опасна. Нещата са изпуснати, дано ги стабилизират. Ние в България всячески подкрепяме Македониям, но трябва да си направим изводите от напрежението там, каза още Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2973 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гроб

2017.05.03 | 13:06

3
правят що правят служебните ..ние от гроб пак ще крадем..това ,че са избрали шведите ,не ни пречи ...и с тях ще се "разберем"..

2017.05.03 | 13:06

2
ЗАЩОТО НЕ МИСЛЯТ КАТО ВАС :)
Ввв

2017.05.03 | 13:06

1
Правят го защото поне малко мислят, за разлика от вас боклуци продажни

Добави коментар

Водещи новини