Ето кои са двата най-големи залога пред „Борисов 3”

  • 25 април 2017 18:11

  • 6534
  • 2
Ето кои са двата най-големи залога пред „Борисов 3”
©

Новото правителство ще изкара със сигурност до края на председателството на ЕС, а защо не и пълен мандат. Това коментира политологът Първан Симеонов.

„Това правителство няма да е реформаторско, а ще крепи и ще кърпи. Някъде при кърпенето може да възникнат турбуленции”, прогнозира той пред bTV.

„ГЕРБ ще се разберат по-лесно с патриотите, отколкото с реформаторите. Патриотите имат шанс, който не биха изпуснали, това ще ги направи по-сговорчиви”, каза още той.

„Въпреки че увеличи резултатите си на последните избори, подкрепата за ГЕРБ се износва и Борисов го осъзнава много добре. Замисля се за мажоритарен вот не само с рекламна цел”, каза още Симеонов.

Според Нено Димов от Института за дясна политика шансът кабинетът „Борисов 3” да изкара пълен мандат не е малък. „Едно правителство е силно, когато има силна опозиция. Сега БСП е силна, силата на БСП е усилена и от слабостта на ДПС”, посочи той.

Според него социалистите не са готови да управляват, а да бъдат силна опозиция. Димов прогнозира, че столетницата ще премине през турбуленция и тя може да вземе глави, включително и на лидера Корнелия Нинова. Но „ако БСП не се модернизира, ще има съдбата на СДС”.

По темата с имената на новите министри пък проф. Михаил Мирчев изрази мнение, че Бойко Борисов не е достатъчно коректен да не съобщава имена. Той трябва да каже какъв тип личности търси, за да комплектува новото правителство.

„Големият залог за България е икономиката и финансовият залог и какво правим с Турция. Това са двата залога пред „Борисов 3” и той много добре знае, че му пари под премиерския стол", допълни Мирчев.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6534 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
То

2017.04.28 | 02:17

2
Всичките ни медии все комунистически! Няма да се променим в правилната посока скоро!

2017.04.28 | 02:16

1
Първия кабинет на Б.Б. изхарчи 10 милиарда лв(резерва) + 1,5 милиарда лв от НЗОК и като свърши парите сам падна после последва Б.Б. номер две изтегли 16+5 и още 3 милиарда лв свършиха парите и сега следва номер 3 пак същия сценарии с нови 10-16 милиарда лв

Добави коментар

Водещи новини