Радев: Технологиите могат да свалят правителство за един ден (видео)

  • 25 април 2017 12:24

  • 11097
  • 2
Радев: Технологиите могат да свалят правителство за един ден (видео)
© Булфото

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на присъства на откриването на ежегодния форум Webit.Festival. Присъстваха още експрезидентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и други официални лица от България и чужбина, предаде репортер на Novini.bg

Радев се обърна към гостите с думите, че живеем във време, когато технологиите се развиват изключително динамично и са неизменна част от нашето ежедневие. Държавният глава се върна назад във времето и си спомни полетите с първия си изтребител, който, по думите му, е датирал от Корейската война и е имал уред само за посока и скорост. Президентът разказа, че по-късно е управлявал много по-модерни изтребители, които са били оборудвани с бордови компютри. Работата на пилота не става по-лека от този факт, защото той трябва да работи с информацията, съдържаща се в компютъра и да носи отговорност за решенията, взети на база на тази информация, категоричен бе Радев.

Президентът разказа и впечатленията си от посещението му в Математическата гимназия в Хасково и за това как младите хора боравят с новите технологии и управляват информацията. Държавният глава видял с учудване, че вместо черна дъска, учениците имат интерактивна бяла дъска. Те вадеха от мобилните телефони различни фигури, пращаха ги на дъската и чертаеха по тях. Моето аналогово съзнание се възмути и ги попитах къде са им учебниците и тетрадките. Но се оказа, че децата отлично владеят материята, те просто са готови за утрешния ден, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Президентът също така обясни, че с развитието на технологиите цели професии ще изчезнат и това е предизвикателство за всички нас. По думите му, показателно за силата на технологиите е, че с тяхна помощ правителство може да бъде свалено за един ден.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11097 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.06.18 | 09:12

2
сам ли стигна до този извод другарю или от кремъл ти казаха?

2017.04.26 | 14:35

1
и тоя отлетя към далечни планети , алооо ние живеем на земята , в мизерна българия , не ядем байтове , и не пием керосин , а технологиите са да помагат на умствено недоразвити и много мързеливи

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини