Проф. Константинов: Трябва да спрем да мислим какво ще каже Европа за нашето правителство (видео)

  • 19 април 2017 08:20

  • 3719
  • 2
Проф. Константинов: Трябва да спрем да мислим какво ще каже Европа за нашето правителство (видео)
©

В миналия парламент видяхме сътрудничество между ГЕРБ и патриотите. Тази конфигурация сега не е изненадваща. Трябва да спрем да мислим какво ще каже Европа. Ние сме суверенна държава. Народът избра така.

Това каза в сутрешния блок на БТВ проф. Михаил Константинов. Заедно с него гост беше и социологът Андрей Райчев. Двамата коментираха днешното първото заседание на новоизбрания парламент. Нещата в България в момента не са толкова важни. Международната обстановка е много по-критична. Виждате какво става в Турция. Виждате какво в Азия и Северна Корея. Напрежение има между САЩ и Русия. В самите щати не е ясно какво се случва с Доналд Тръмп и дали наистина той управлява. Тези проблеми изглеждат много по-сериозни от нашите вътрешни. Едно е сигурно - политиците трябва да се консолидират и да работят за интересите на държавата, категоричен беше Райчев.

Ясно е, че няма как да се изпълнят всички предизборни обещания. Хубавото е, че доста от тях влязоха в управленската програма. Политиците разбират, че трябва да работят за хората, защото те вече не вярват политическа фантастика. Време е да се върнем към хубавата традиция парламентите да изкарват пълните си мандати. След промените сме имали осем Народни събрания. Това е деветото. Към момента резултатът е 4:4. Четири парламента изкараха целия си мандат, а четири не. Дано този успее да изкара четири пълни години, разкри проф. Константинов.

На мен ми е трудно да си представя, че ГЕРБ ще издържи пълни четири години с този патриотичен оттенък. За мен хоризонта на едно нормално и чисто управление е до края на председателството на България на ЕС, прогнозира Райчев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3719 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.19 | 11:29

2
Европа е вдигнала ръце от нашата бананова република България и от корумпираното правителство на Герб.

2017.04.19 | 09:22

1
мишка дорогой, спри да се опитваш да мислиш

Добави коментар

Водещи новини