БСП: Няма предвидимост в България

  • 08 април 2017 13:23

  • 5254
  • 5
БСП: Няма предвидимост в България
© Булфото (архив)

"БСП за България“ ще изиска проверка на всички газоразпределителни дружества в страната. Това каза говорителят на БСП и новоизбран народен представител в 44-ото Народно събрание от „БСП за България“ Жельо Бойчев в предаването "Метроном" на Радио "Фокус" по повод поскъпването на цените на природния газ с 30 % и новите цени на тока и парното.

"Избягват се широките обществени обсъждания, като не се дават аргументи за съответни решения и е съвсем основателно гражданите да реагират остро на това", коментира Жельо Бойчев. Според говорителя на БСП няма предвидимост в България и няма как бизнесът да може да издържи в среда, в която се случват подобни шокови увеличения на цените. Той обясни, че БСП първо ще види какво ще бъде крайното увеличение на цените на продуктите според различните браншове в България и след това едни от първите действия на парламентарната група на "БСП за България" ще бъде да предложат механизъм за компенсиране. Той обърна внимание, че наредба 5, която определя реда и начина по който се раздават енергийни помощи в България, не е актуализирана от 2009 година, включително и минималните прагове на доходите. Във връзка с прекратената концесия на летище "София", Жельо Бойчев коментира, че „БСП за България“ отдавна настоява за това, защото е неоснователно да се обвързва проблемът в бъдещето и модернизацията на БДЖ с концесията на летището. По думите му това е така, защото и за едното, и за другото могат да бъдат намерени решения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5254 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.04.10 | 19:30

3
Направи проверки на др. Р. Овч, другарю Ж. Бойч.

2017.04.10 | 19:31

5
Р.Овч. е минало.Сега други мафиоти пият от кладенеца.Те са на върха на пирамидата на газта петрола водата и тока.Много пара се охарчиха на поредните избори и сега народа ще ги връща тъпкано.

2017.04.10 | 19:31

4
Тъпак е баща ти, че не те е изхвърлил на чикия, лайно миризливо.
Умник Гюро

2017.04.10 | 19:30

2
БСП подлагат българите на геноцид... Комунистите трябва да бъдат изпарени от лицето на Майка България.
гост

2017.04.10 | 19:30

1
Я пък този - направил опит да мисли, та измислил. И какво ще ти покаже проверката - нищо нередно. Виж да каже кой е подписвал последните договори с Газпром - няма да каже щото беше правителството на "Кокошкарски", пък на калка точно купуват това което продават .... Аууу неприлич

Добави коментар

Водещи новини