Фандъкова: Няма пряка опасност за София

  • 07 април 2017 18:39

  • 3715
  • 4
Фандъкова: Няма пряка опасност за София
© Novini.bg

Съжалявам, че отново има тежък инцидент. Виждаме, че никой не е застрахован. По информация на полицията няма пряка опасност за София. Въпреки това се предприемат всички необходими мерки за осигуряване на сигурността на гражданите. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в предаването "Още от деня" по БНТ.

Тя призна, че всички големи градове са изправени пред предизвикателството с качеството на въздуха. "Справянето с този проблем изисква помощта на всички институции и на гражданите. В последните години намалихме замърсяването на столицата, остава само борбата с фините прахови частици. Беше разработена програма за справяне с този проблем. Основни причинители са трафикът и отоплението с твърдо гориво", каза Фандъкова. "Имаме договореност с БАН за изготвяне на система за ранно предупреждение при силно замърсяване. Мерките са ограничение на автомобилите в тези зони, засилване на градския транспорт. Това се прави и в други европейски страни. Затова изграждаме и с бързи темпове и метрото в столицата. Този вид транспорт намали с 75 000 тона годишно вредни емисии. Все още сме далеч от желаното, затова е необходимо и хората да бъдат информирани", подчерта Фандъкова.

На въпрос дали билетчето за градския транспорт ще се увеличи, кметът на столицата каза: "Не се предвижда увеличение. Но СОС ще се съобрази с решението на съда за намаляване на цената".

"За нас е важно инвестициите във ВиК мрежите да се увеличат. Изискали сме програма от концесионера за намаляване на загубите си по мрежата", каза тя по отношение на поскъпването на водата в столицата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3715 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Древен пеласг

2017.04.10 | 09:37

4
Радев, Урунгел Димитровградски, ти ли ще си повече българин от Българите по света? Нешастно лайно, комунистическо!

2017.04.08 | 14:14

3
скоро и тук!
noFreeman

2017.04.08 | 14:14

2
Ами как ще има опасност като лижем гъза на Америка и оттам и е това спокойствие... Ха да сме против европа и сащ и ще видите какво ще се лее по големите ни градове!
БИБИ

2017.04.08 | 14:13

1
БОКЛУК

Добави коментар

Водещи новини