Образователният министър посочи защо се отчитат на президента

  • 06 април 2017 09:21

  • 3053
  • 2
Образователният министър посочи защо се отчитат на президента
©

Дългият срок беше основният проблем при отменената наредба за бежанците. Не искахме да изглежда, че прехвърляме цялата отговорност на редовния кабинет. Това заяви служебният образователен министър проф. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С в ефира на bTV.

"Въпросът не беше дали трябва да се отмени наредбата, а какво я замества и дали имаме готовност да направим промени или трябва да се отмени и да се направи друга наредба. Дългият срок беше основният проблем. През този един месец нямаше да има наредба, после редовният кабинет трябваше да се заеме с това и излиза, че прехвърляме цялата отговорност към него", добави той.

Денков изтъкна, че служебният кабинет е назначен от президента, така че трябва да се отчита както на премиера, така и на президента.

Относно темата с невалидните дипломи, служебният министър заяви: "При тези дипломи се проявява проблем, когато трябва да се валидират за кандидатстване в чужбина. Всъщност ние не знаем колко от студентите трябва да ги преподпишат, защото по времето на министър Вълчев нямаше онлайн преброяване. Нека не създаваме истерии около това нещо - ще потърсим подходящо решение, а г-н Вълчев, ако има такова, да ми го каже и ще го обсъдим".

Запитан дали, ако е поканен да остане във властта, ще приеме, той каза: "Ще го кажа като един мой колега - на въпроси с "ако" не отговарям, така че не е актуално".
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3053 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2017.04.06 | 17:40

2
Курнелия Решетникова е за съд за антибългарска подривна дейност.

2017.04.06 | 17:40

1
комунистическо джудже тоталитарно излъга че през соца науката била по-развита от днес, ами върни си титлата бе простфесоре

Добави коментар

Водещи новини