Манфред Вебер: Не може да има по-добри условия извън ЕС, отколкото в него

  • 05 април 2017 17:35

  • 3107
  • 3
Манфред Вебер: Не може да има по-добри условия извън ЕС, отколкото в него
© Фейсбук

"Нашето послание е ясно: първо договаряме развода, след това говорим за бъдещо споразумение; трябва да сложим край на несигурността, в която живеят засегнатите граждани. И накрая - въпросът за Северна Ирландия е важен", каза евродепутатът Манфред Вебер, председател на Групата на ЕНП по време на дебата за Брекзит в пленарната зала на Европейския парламент днес. "Искаме Великобритания да остане наш партньор и приятел. Но преговорите ще бъдат тежки", каза той.

"Притеснявам се, че Лондон иска да вземе положителните страни на членството в ЕС и да остави настрани отрицателните. Това няма да стане. Но какво означава да се напусне Европейския съюз?" попита той. "Това означава, че страна, която е решила да напусне Европейския съюз не може да получи по-добри условия от страна член на Европейския съюз. По отношение на сигурността - не можеш да бъдеш част от Европол и да се възползваш от Шенгенската информационна система. По отношение на научните изследвания - не можеш да участваш във финансирани от Европейския съюз програми за сътрудничество между университетите. По отношение на търговията - не можеш да се възползваш от единния пазар. Поръчване на отделни неща от менюто няма да се случи".

"Искам да кажа на нашите ирландски и испански приятели: не сте сами. Ще се възползвате от единството на ЕС от 27 страни, които са заедно като семейство и ще ви помогнат да се разберете с Лондон. Ние сме готови, можем да започнем преговорите. Надявам се, че след вота можем да кажем, че сме обединени", заключи Манфред Вебер, цитиран от пресслужбата на ЕП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3107 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.04.06 | 02:16

3
Не че ЕС е лош,не,но му трябват реформи,а не масово нахлуване на бежанци,тероризиращи местното население,затваряне на очи пред безчинствата на мафията у нас,санции,които ощетяват европейски,търговски сделки и ЦЕТА мета и тем подобни щуротии!
Не може

2017.04.06 | 02:10

2
ама да дойде у нас

2017.04.05 | 22:13

1
Европейския парламент- Говорилня

Добави коментар

Водещи новини