Фандъкова отрече да има напрежение между нея и председателя на СОС

  • 04 януари 2012 14:27

  • 684
  • 0
Фандъкова отрече да има напрежение между нея и председателя на СОС
© Булфото

Аз лично нямам никакво напрежение, работя спокойно с целия Столичен общински съвет (СОС). Това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска по повод появилите се публикации, че до няколко седмици председателят на съвета Андрей Иванов ще бъде отстранен от поста си.

По думите й ГЕРБ има мнозинство, но тя приемала всички добри предложения от която и да е политическа сила. Тя добави, че "не е адвокат на Иванов", на когото може да се задават въпроси. "Върша си работата и нямам пречки да продължа", допълни тя, цитирана от БТА.

Попитана дали планирано преустройство в администрацията ще касае и Андрей Иванов, тя заяви, че е кмет на столицата и има задачата да направи така, че и през следващата година със структурната реформа, която е предложила като първи етап и е внесла доклада в Столичния общински съвет, да бъде направено обслужването на гражданите по-добро и да се съкратят административните разходи, за да може да не се съкращават пари от образование, чистота и ремонти на пътища.

Веднага след местните избори, които Фандъкова спечели още на първия тур, в благодарностите на пресконференцията тя не спомена името на Иванов. Оттогава има спекулации за напрежение между тях.

Въпреки това Андрей Иванов беше преизбран за председател на Столичния общински съвет на първото заседание през ноември. Тогава от опозицията възразиха за избора на управляващите и на три пъти предложиха други общински съветници от ГЕРБ да бъдат издагнати за поста, но всички си направиха отвод.

В края на 2010 г. Иванов беше обвинен от РЗС, че е придобил неправомерно 60 имота, но проверка на Националната агенция по приходите (НАП) обаче не откри нарушения.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини