Христо Алексиев: Концесията на Летище София не защитава държавния интерес

Процедурата за концесия на летище "София" да бъде прекратена предлага служебният министър на транспорта Христо Алексиев.

На пресконференция днес той каза, че решението е взето на базата на анализ, редица срещи и подробно запознаване с условията на концесията. Сред мотивите, с които министър Алексиев ще обоснове спирането на концесията пред Министерския съвет през следващата седмица е, че не е защитен държавният интерес. Според Алексиев не е гарантиран и икономическият баланс на концесията. Зададените в нея към концесионера условия ще доведат до увеличаване на таксите с 20-25 млн. лева и до отлив на пътници. Не на последно място - подценен е и факторът сигурност, посочи Алексиев.

Според служебния министър на транспорта няма яснота и гаранции по отношение на инвестициите. Не е избран международен консултант, който да се погрижи за маркетинга и в крайна сметка да предложи една по-добра оферта. По думите на Алексиев не е правилно проблемите в един вид транспорт да бъдат решавани за сметка на друг вид. "За БДЖ има ясен план, а кредиторите са склонни да разсрочат задълженията на компанията", коментира той.

Коментари

 1. 2017.03.22 | 09:23
  НЕ ЗАЩИТАВА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ИНТЕРЕС, ЗНАЧИ Е ДОБРА.
 2. 2017.03.22 | 09:23
  Няма да бъде прекратена, дори другарчетата като този да започнат да се палят публично.
 3. 2017.03.22 | 09:23
  РУМБАТА ПРИ БИРАТА
 4. 2017.03.22 | 09:23
  Лтщто е изгрдено с држвни при и е на печлба. Да дадат направо bdz-то на концесия ако искат то да живне. Влнтин Моиллв продаде 50 ваг0на от сметището на Германия за н0ви. Не е съден не е върнал пАрите. Никой не му ги иска.
  1. 2017.03.22 | 09:23
   Никой не иска БДЖ,нито да го купи,нито на концесия.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет