Приет е нов Устройствен правилник на Агенцията по обществени поръчки

  • 15 март 2017 14:50

  • 2600
  • 1
Приет е нов Устройствен правилник на Агенцията по обществени поръчки
© Novini.bg

Правителството прие нов Устройствен правилник на Агенцията по обществени поръчки (АОП) и отмени досега действащия. Дейността, структурата, функциите, организацията на работа и числения състав на АОП, както и правомощията на нейния изпълнителен директор, са уредени в съответствие с новия Закон за обществените поръчки, съобщават от МС.

С цел по-добра организация на работа в АОП, с новия Устройствен правилник се въвежда реорганизация и оптимизиране на структурата на Агенцията, като се уреждат детайлно функциите на дирекциите от общата и специализираната администрация. За обезпечаване изпълнението на възложените на АОП функции по ЗОП и Националната стратегия за развитие на сектора обществени поръчки за периода 2014-2020 г. се увеличава числеността на персонала на Агенцията с 15 щатни бройки, за което са предвидени средства в бюджета за 2017 година. Общата й численост става 85 щатни бройки, разпределена между четири дирекции.

Общата администрация е организирана в дирекция „Финанси, човешки ресурси и административна дейност“, а специализираната в три дирекции: „Законодателство и методология“, „Контрол на обществените поръчки“ и „Електронно възлагане, стандартизиране и мониторинг“. Дейността на специализираната администрация е съобразена с функциите на агенцията от действащия ЗОП, разпределени в три основни направления: законодателство и методология; контрол на обществените поръчки; изграждане и развитие на електронна платформа за обществени поръчки.

Правилникът ще влезе в сила от деня на обнародването му в „Държавен вестник“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2600 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2017.03.16 | 10:17

1
Нещо много бързат да променят правилници... Че след 26-ти комунистите ще се покрият в миша дупка.

Добави коментар

Водещи новини