Меглена Кунева ще се бори за местата на сините в следващия парламент

  • 30 декември 2011 07:02

  • 1740
  • 6
Меглена Кунева ще се бори за местата на сините в следващия парламент
© Булфото

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 ще сформира нова дясна партия до средата на следващата година. Това твърди „Монитор“, позовавайки се на източници, близки до бившата еврокомисарка. Целта на бъдещата формация е да заеме местата на десните в следващия парламент. За основа ще се използва сдружението „България на гражданите“, чието оповестяване бе обявено преди дни.

Според анализаторите в екипа на Кунева, дясно гласуващите българи са 30%, докато на последните президентски избори десницата е събрала под 2%. Това означавало, че СДС, ДСБ и другите десни няма да влязат в парламента след изборите през 2013 г. и има нужда от нов проект. Поддръжниците на бившата еврокомисарка не разчитали, че партия с нейно лице ще получи спечелените на президентския вот над 14%, но са уверени, че със сигурност щяла да мине 4%.

Засега хората й привличали дясномислещите в бившото НДСВ, но не отказвали присъединяване и на други лица на политиката с идеи в център-дясно.В момента екипът, който провалилата се кандидат-президентка Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 е събрала около себе си, обмисля обединителната идея, която да привлече десните избиратели. Планира се и организирането на клубове в страната, които могат да прераснат в партийни структури.

В допълнение, експертни екипи от членове на сдружението щели да мислят управленски проекти в 10 сектора, както и ключови лица, които да застанат зад тях. Едва тогава щели да обявят създаването на партия. Самата Кунева, въпреки че по време на президентската кампания се обяви срещу партиите, вече не изключвала вероятността нейното сдружение да тръгне по този път.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1740 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
plamenp59

2012.01.03 | 00:00

5
Конците и на Пръмова и на ББ се дърпат от едно и също място.Когато на следващите избори ГЕРБ загуби част от електората си той ще отиде при Пръмова.Доста дясно ориентирани също ще гласуват за нея защото се определя в дясно като ББ.Други ще я изберат като по малкото зло.След изборите ще направят коалиция като десни.А какви са и двамата си проверете сами.Има нет.
Глориа

2012.01.03 | 00:06

6
Аз мисля,че вариантът е друг.Просто няма как да спрат ББ, да не им бърка игрите на БСП. Стария номер,както направиха със СДС-разделяй и владей.
68

2012.01.02 | 23:59

4
Гласувайте си за Тиквоча и си стойте бедни и озлобени. Никога повече герб, трябва промяна. Вашата мама гербаджийска

2012.01.02 | 23:59

3
Да и сера у врата на тая мастия комунистическа
Дани-Бани...

2012.01.02 | 23:59

2
Кунева,Кунева,грешно си си направила /или са ти направили/сметката!!Откъде-накъде,дясно мислещите ,ще гласуват за теб!?Но ти го знаеш!Целта ви е да"дръпнете"гласове от десните,но ти и това го знаеш!Защо ли никой не иска да прави партия"в ляво"!?Може би,защото са такива...инструкциите!?Не знаеш само,че времето ти е свършило!Но...и това ще узнаеш!
Радко

2012.01.02 | 23:56

1
Още един подставен син комунист,който ще се коалира с БСП.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини