Бойко Ноев: Натриването на носа няма да помогне на държавата

  • 16 февруари 2017 07:40

  • 4058
  • 1
Бойко Ноев: Натриването на носа няма да помогне на държавата
©

За да има 100 нарушения в обществените поръчки в Министерство на отбраната (МО), значи там са върлували банди. Служебните правителства са ненужни, но те имат едно преимущество, че са надпартийни. Това дава възможност за няколко месеца да се извърши един своеобразен одит на държавата. Това каза военният експерт Бойко Ноев в ефира на БТВ.

Според него не бива служебният министър да се занимава с поръчките в МО, защото това го отклонява от други сериозни задачи. Ако министър Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен се плъзне по пистата на 100-те поръчки ще си загуби времето и няма да се заеме важните неща, които трябва да се случат в МО. Например как ще се спре изтичането на кадри, какво се случва с БТК, с КТБ, по големите проблеми. И аз съм се плъзгал по тази плоскост и съм си загубил времето. Има хора, които да свършат това. Хубаво е да се разбере как се взаимодейства със сектор "Сигурност", заяви Ноев.

„Проблемът с границата не е решен. Мен повече ме безпокои, когато в Европа се събират политци, обезпокоени от бежанските потоци, защо България не е била представена. Аз питам г-н Герджиков, защо не сме отишли“, каза Бойко Ноев.

„Натриването на носа няма да помогне на държавата“, предупреди военният експерт. „Служебните министри трябва да решат проблемите на държавата за три месеца, ако не могат, трябва да кажат как това ще стане. Сега военната експертиза управлява и тя трябва да покаже в кратки срокове решенията. Правителството трябва да вземе решение за започване на операция по разполагане на армия по границата, да се установи зона за сигурност. Там държавата да поеме своите функции, а не да има Динковци по границите“, каза още Бойко Ноев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4058 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.17 | 08:41

1
На държавата могат да помогнат здрави семейства със здраво,възпитано и образовано поколение.

Добави коментар

Водещи новини