С промени в закона ще пуснат лифтовете

  • 28 декември 2011 15:36

  • 2151
  • 1
С промени в закона ще пуснат лифтовете
© Интернет

Промените в Закона за горите не обслужват една фирма.

Всички курорти ще се възползват от тях. Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на след заседанието на Министерски съвет.

Днес министрите приеха промени в Закона за горите, с които по думите на Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на се създават условия за развитие на туризма и регионите. Според него досегашният закон е въвел рестрикции по отношение на зимно-туристическия бизнес и затова сега са се наложили промени.

В началото на месеца от "Витоша ски" съобщиха, че тази зима ски зоната "Алеко" няма да работи. Тогава от компанията обявиха, че докато нямат законова гаранция, че могат да работят спокойно, няма да пуснат лифтовете, както и че са информирали премиера и ресорните министерства за пропуските в закона. Концесионерът заяви, че не може да почисти просеките за лифтовете, защото няма права на сервитут за тяхното стопанисване, каквото е изискването на закона за горите.

Сред измененията в закона, които касаят основно бизнеса с дървесина, са и поправките, за които концесионерът на ски зоната над София "Витоша ски" настоя. С новите промени право на строеж върху имоти в горски територии - без промяна на предназначението на територията - вече ще се дава и за строеж на ски писти и лифтове.

В закона не е разписано, че промените се отнасят само за Витоша. Това се отнася и за останалите ни планински курорти. С тази промяна даваме възможност за развитието на този туризъм, който е свързан и с допълнително работни места и съживяване на тези населени места, подчерта Найденов.

Последвайте канала на

2151 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.12.28 | 21:20

1
Освен да съсипят планината друго няма да направят. Тука не е като в Алпите, няма и да стане.

Добави коментар

Водещи новини