Златева: Инфраструктурата е приоритет

  • 03 февруари 2017 14:33

  • 3596
  • 0
Златева: Инфраструктурата е приоритет
© Novini.bg

Заместник министър-председателят по подготовката на председателството на Съвета на ЕС – 2018 г. Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското проведе работна среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов. На нея двамата очертаха план за засилено сътрудничество по отношение подготовката на инфраструктурата за Председателството, която да гарантира навременното приключване на ремонтните дейности.

Вицепремиерът Деница ЗлатеваДеница Златева Деница Златева е служебен заместник министър-председател по подготовката на българското призова към усилена координация и взаимен контрол при подготовката и възлагането на обществените поръчки при подготовката на председателството. Ускоряването на ремонтните дейности в обектите, в които ще се проведат над 220 срещи през първите шест месеца на 2018 г., беше определено като основен приоритет.

Златева изтъкна, че е от изключителна важност обликът на НДК и културната му стойност да бъдат напълно съхранени. Диалогът с всички заинтересовани страни и прозрачността пред обществеността ще бъдат ръководни принципи в процеса на реновирането на инфраструктурата, свързана с провеждането на председателството, категорични бяха вицепремиерът и министърът.

Спас Попниколов гарантира, че МРРБ ще подпомогне с експертиза планирането на мерките, които ще бъдат приети с оглед на гарантирането на сигурността на НДК по време на председателството.

Координационните действия ще бъдат продължени на работна среща с всички отговорни институции и заинтересованите страни в процеса по подготовката на НДК за председателството през следващата седмица.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3596 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини